Κλείνουν το φάκελο του ανοίγματος του πρώην Νοσημάτος Θώρακος και της επιστράτευσης του στη μάχη κατά του κορωνοϊού, οι υγειονομικές αρχές της περιοχής και πιο συγκεκριμένα η 6η ΥΠΕ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΕΙΝΑ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, έχουν τονίσει κατά καιρούς ότι το πρώην Νοσημάτων Θώρακος είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει άμεσα ως κλινική covid για απλά περιστατικά κορωνοϊού που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός της 6ης ΥΠΕ στην αρχή της πανδημίας, τροφοδοτώντας το με 50 κλίνες. Ωστόσο, η θέση της 6ης ΥΠΕ πλέον έχει αλλάξει και σύμφωνα με τα όσα διαρρέει προς τα έξω, το σχέδιο της επιστράτευσης του πρώην Νοσημάτων Θώρακος, δεν είναι ρεαλιστικό και εφικτό.  

Σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ η δομή αυτή δεν μπορεί να φιλοξενήσει ασθενείς covid αφού δεν έχει την ανάλογη τεχνολογική υποστήριξη, αλλά και το αντίστοιχο προσωπικό.

Η επιστράτευση του πρώην νοσοκομείου, όπως υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ, θα είχε ως αποτέλεσμα την επάνδρωση του με προσωπικό που αυτή τη στιγμή δίνει τη δική του μάχη στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, άρα θα έλειπε από εκεί. 

Όπως υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ, κατά την διάρκεια όλης της πανδημίας, τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όσο και το Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, έδειξαν επάρκεια και άντεξαν στην πίεση του ιού.

Σε ότι αφορά την τελευταία περίοδο όπου τα κρούσματα στην περιοχή μας παρουσιάζουν έξαρση και έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι νοσηλείες, τα δύο νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί με επιπλέον κλίνες στις κλινικές τους και στις ΜΕΘ και υπάρχει πρόβλεψη για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση αν χρειαστεί.

Θυμίζουμε ότι για την επαναλειτουργία του πρώην Νοσημάτων Θώρακος είχε κάνει προ ημερών σχετική κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με τη συμμετοχή της ΕΙΝΑ, των σωματείων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ενώ το παρών είχαν δώσει σε αυτή τη συγκέντρωση και εκπρόσωποι του δήμου.