Πάνω από 90 είναι τα κρούσματα που εντοπίζονται συνολικά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με τους κρατούμενους  το σύνολο των κρουσμάτων στο σωφρονιστικό κατάστημα της Πάτρας ανέρχεται στα 96 και μέσα στον αριθμό αυτόν συμπεριλαμβάνονται τόσο οι υπάλληλοι των φυλακών, όσο και οι κρατούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα από τα 96 αυτά κρούσματα τα 93 αφορούν τους κρατούμενους της Α’ και Γ ‘ Πτέρυγας, ενώ τα τρία τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτά που εμφανίσει ο ΕΟΔΥ στις επίσημες ανακοινώσεις τους. Οι κρατούμενοι κάνουν λόγο για μία δραματική κατάσταση και ήδη έχουν κινήσει τις νομικές διαδικασίες καταφεύγοντας στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέτρα για την προστασία από τη διασπορά ήταν τουλάχιστον ελλιπή και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ορισμένα μάλιστα από τα περιστατικά αυτά ασθενών κρατουμένων έχουν μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιός εισχώρησε στις φυλακές από έναν κρατούμενο που είχε πάει για εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Το σίγουρο είναι ότι οι φυλακές της Πάτρας μετατράπηκαν σε μία εστία υπερ - μετάδοσης του κορωνοϊού που όλες αυτές τις μέρες δεν έχουν σταματήσει να δίνουν κρούσματα.

Αυτό που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι κανείς από τους κρατούμενους των φυλακών, δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ υποτίθεται ότι μιλάμε για μία κλειστή δομή υψηλού κινδύνου. Κάτι που δείχνει ότι το όλο θέμα δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από το κράτους και τους μηχανισμούς του.