«Βιώνουμε το χειρότερο κύμα της πανδημίας». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη» ο Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής στην οποία υπάγονται και οι κλινικές Covid-19, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός.

Όπως λέει το σύστημα δοκιμάζεται, ενώ οι επόμενες ημέρες 15 μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. «Δοκιμάζεται και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται το Σύστημα Υγείας, γιατί βιώνουμε την οξύτερη φάση της πανδημίας. Η πίεση είναι προφανής, με την αύξηση των ασθενών που πραγματικά συρρέουν στα Επείγοντα και μεγεθύνεται καθημερινά.
Παράλληλα, δεν παραγνωρίζω ότι δοκιμάζονται και οι πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με την γενικότερη κρίση που εξυφάνθηκε από την πανδημία.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρίζεται η κοινωνία τον περιορισμό από τα μέτρα, που είναι όμως τα μόνα που θα μας σώσουν έως ότου εμβολιασθούμε, τον κίνδυνο της νόσου και τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, την γενικότερη δηλαδή ισχυρή κρίση που προκάλεσε η πανδημία» και προσθέτει: «Οι επόμενες δεκαπέντε μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες».

Ο ίδιος, πάντως θεωρεί ότι η μάχη θα μας βρει νικητές «Ελπίζω και πρέπει να βγούμε όλοι νικητές από την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες» καταλήγει.