Όσο παραμένει βαρύ το επιδημιολογικό φορτίο στην Πάτρα, αλλά και στην Αχαΐα, με τα κρούσματα να μην πέφτουν, τόσο αυξάνονται οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Μέσα σε ένα 24ωρο οι νοσηλείες στα νοσοκομεία ανέβηκαν από τις 125 στις 144. Πέντε από αυτές αφορούν παιδιά. Πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας οι ασθενείς έφτασαν τους 83, με τους 58 από αυτούς να βρίσκονται στις τρεις κλινικές covid και τους 20 στις ΜΕΘ covid ενηλίκων.  

Επίσης, πέντε παιδιά βρίσκονται στη παιδιατρική, με το ένα από αυτά να είναι στη ΜΕΘ (ο 9χρονος από την Κιβωτό της Αγάπης). Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα νοσηλεύονται 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις κλινικές covid και άλλοι 8 ασθενείς στη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι στην ηλικία των 40 με 55 ετών και προέρχονται από την Πάτρα, από την Κάτω Αχαΐα και τα Καλάβρυτα. Η πίεση και στα δυο νοσοκομεία είναι μεγάλη, ωστόσο γιατροί και νοσηλευτές, υπερβάλουν δυνάμεις και έτσι μαζί με τις εισαγωγές, δίνονται και αρκετά εξιτήρια.

Παράλληλα, ρόλο στο να μένουν και τα δύο νοσοκομεία για την ώρα όρθια και να αντέχουν, παίζει η άμεση διάγνωση των όσων είναι σοβαρά και των όσων έχουν πιο ελαφριά συμπτώματα και μπορούν να περάσουν την αρρώστια στο σπίτι τους.

Πάνω σε αυτό, το τρίτο κύμα του κορωνοϊού που έχει φέρει την έξαρση στην Πάτρα και στην Αχαΐα, δείχνει να είναι πιο ελαφρύ από τα άλλα δύο και η νόσος να μην είναι τόσο δυνατή, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει να κάνει και με τις μεταλλάξεις.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ειδικά για τις ΜΕΘ για αυτό και η 6η ΥΠΕ αναμένεται να τις ενισχύσει με εννέα ακόμα κλίνες στο ΠΓΝΠ και άλλες πέντε στον Άγιο Ανδρέα.