«Άγιο» είχαν οι  αστυνομικοί που δέχτηκαν το βράδυ της Πέμπτης επίθεση από αγνώστους.

Το όλο συμβάν θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μοιραίο αφού ήταν φανερό ότι οι άγνωστοι που πέταξαν τις μολότοφ, δεν ενδιαφέρθηκαν για το αν θα τραυμάτιζαν ή όχι τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αστυνομικών αυτός ήταν και ο στόχος τους, μιλώντας πλέον για μια καθαρά εγκληματική ενέργεια.

Οι άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στην πλατεία Τριανταφύλλη, κοντά στα σκαλάκια του ναού των Αγίων Εισοδίων και περίμεναν την ώρα που οι δικυκλιστές της αστυνομίας θα έρχονταν από την 25η Μαρτίου για να στρίψουν στην Ερμού, με κατεύθυνση το Αστυνομικό Μέγαρο.

Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκαν και στη συνέχεια μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το έσκασαν. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους αποδείχτηκαν άκαρπες, καθώς τα άτομα που οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

Η αστυνομία έκανε έρευνες όλη τη νύχτα, όμως, προφανώς τα άτομα είχαν έτοιμο σχέδιο διαφυγής και εκμεταλλεύτηκαν την αναστάτωση που επικράτησε από την ρίψη των εμπρηστικών βομβών.

Η επίθεση αυτή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σχετίζεται άμεσα με τις αντιδράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης που έχουν ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα στον απεργό πείνας. Μάλιστα δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρξει ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης για την επίθεση.