Τσικνοπέμπτη χωρίς κόσμο στους δρόμους και στις πλατείες της Πάτρας. Τσικνοπέμπτη χωρίς μουσική.

Και φυσικά χωρίς κανένα από αυτά τα δρώμενα που γίνονταν κάθε χρόνο τέτοια μέρα στην Πάτρα. Τον γάμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς και αργότερα (αφού καταργήθηκε αυτό το δρώμενο), τον Γάμο του Καραγκιόζη.

Η Πάτρα θα πονέσει περισσότερο από κάθε πόλη για αυτά τα μέτρα, ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα. Γιατί αυτό που γίνεται κάθε χρόνο στην Πάτρα την Τσικνοπέμπτη, δεν γίνεται πουθενά αλλού, σε καμία άλλη πόλη της χώρας.

Δίκιο έχει ο Αθανάσιος Κούστας που σε ανάρτηση του στην ομάδα «σουαρέ του χρόνου Μπούλες» μιλάει για μια μελαγχολία που πλανάται από την πόλη και μοιράζεται φωτογραφίες από το αρχείο από το δρώμενο του Γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρούς, το 1989 όταν το είχε διοργανώσει το πλήρωμα 62 με μεγάλη επιτυχία. 

Από τότε μέχρι πριν λίγα χρόνια το δρώμενο αυτό ταυτίστηκε με την Τσικνοπέμπτη. Γράφει ο κ. Κούστας: «Μέρα κι αυτή η αυριανή, μια μελαγχολία πλανάται πάνω από την πόλη, τρυπώνει στις παρέες και φωλιάζει στα σπίτια... ποιος θα το έλεγε πως θα γινόταν έτσι και οι Πατρινοί θα το πίστευαν. και λέω οι Πατρινοί γιατί με την Τσικνοπέμπτη έχουν μια καρμική σχέση από τα παλιά τα χρόνια, που σε καμμιά άλλη πόλη δεν συμβαίνει αυτό που φυσιολογικά γίνεται εδώ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.

Το 1988 διαβάσαμε το βιβλίο "Το Καρναβάλι της Πάτρας" του Νίκου Πολίτη, στην προσπάθεια να βρούμε ένα δρώμενο για την Τσικνοπέμπτη που έως τότε δεν υπήρχε. και καταλήξαμε στον γάμο της Γιαννούλας με την έννοια να κάνουμε ένα γάμο παρωδία με σατυρικά στοιχεία, ένα γάμο που θα μπορούσε να λέγεται και ο γάμος της Σπυριδούλας η της Διαμαντούλας. Την πρώτη χρονιά θέλησαν να τον κάνουν τα τότε μέλη της Καρναβαλικής επιτροπής κι εμείς ήμασταν οι βαρικινάδες και γανωματήδες συνοδοί της νύφης.


Το 1989 οργανώσαμε εμείς τον γάμο δηλαδή το πλήρωμα νο 62, με νύφη τον Χρήστο Ψαριάδη, νυφικό και περούκα δώρο του Αθηναϊκού οίκου νυφικών "Ψαράκη", στολισμό του γάιδαρου και τις σκάλες Αγίου Νικολάου προσφορά του ανθοπωλείου Κουτρουμπάς, ρύζι δύο σακκιά προσφορά του καταστήματος "Αποικιακά - Εγχώρια" Δημ.Καλογερόπουλου, μεταφορά του γαμπρού στην προκυμαία προσφορά του Λιμενικού που διέθεσε το σκάφος, βανάκι με μουσική, δύο πλατφόρμες για τα προικιά, η μπάντα προσφορά του Δήμου και η ασφάλεια του πλήθους προσφορά της Αστυνομίας.

Γαμπρός ο Δημήτρης Φάκαλος, παράνυμφος η Αλεξάνδρα Φακάλου, κουμπάρος ο υποφαινόμενος, συμπεθέρες η Ρουμπίνη, η Σόνια και η Μαίρη, μπομπονιέρες η Μαρία Λυμπεράτου με την παρέα της.

Ο γάιδαρος με το κάρο από το Αίγιο για την μεταφορά του ζεύγους προσφορά του πληρώματος, μεταφορά απο το Αίγιο κι επιστροφή με φορτηγό προσφορά της επιχείρησης Κουνινιώτη. Μετά την χρονιά αυτή συνδέθηκε για πολλά χρόνια η Τσικνοπέμπτη, με το διοργάνωση του γάμου της Γιαννούλας».