Περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν από την δράση του κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη σε γνωστούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Πάτρας.

Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, με τα μέλη της να ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με την διακίνηση της παράνομης ουσίας, βλέποντας τη ζήτηση που έχει το εμπόρευμα τους.

Μάλιστα, οι ίδιοι, έχοντας αναπτύξει το πελατολόγιο τους σε κύκλο σημαντικών επιχειρηματιών της Πάτρας, από τον χώρο της εστίασης και όχι μόνο, έκαναν και ένα είδος μάρκετινγκ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».  

«Έχουμε τη καλύτερη που κυκλοφορεί στην Πάτρα» έλεγαν. Όπως προκύπτει από την έρευνα τις διασυνδέσεις τις έκαναν κυρίως ο φερόμενος 59χρονος «εγκέφαλος», αρκετά γνωστός στην τοπική κοινωνία, αλλά και ο 36χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας.

Το κύκλωμα προμηθεύονταν κάθε τόσο μεγάλες ποσότητες, είχε αρκετά κέρδη (πάνω από 40.000 ευρώ από τα 600 γραμμάρια που είχε διακινήσει τους τελευταίους τέσσερις με πέντε μήνες), ενώ είχε νοικιάσει δύο διαμερίσματα στην Αρόη και στο Μπεγουλάκι τα οποία τα χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους.  

Πάντως και οι τέσσερις συλληφθέντες αρνούνται κάθε συμμετοχή τους στο κύκλωμα και δηλώνουν αθώοι.