Τα κρούσματα αυξάνονται στην Πάτρα και την Αχαΐα, όμως, το θετικό μαζί με αυτά είναι πως αυξάνονται και τα εμβόλια που γίνονται στον μαζικό πληθυσμό κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη τα εμβόλια που γίνονται σε καθημερινή βάση ξεπερνούν τα 500 στον αριθμό στο σύνολο, τόσο στα κέντρα υγείας, όσο και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

Παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν, αυτό που δίνει δύναμη στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στις υγειονομικές αρχές ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους, είναι η ανταπόκριση που δείχνει να έχει ο κόσμος ως προς την εμβολιαστική διαδικασία.

Οι δισταγμοί και ο προβληματισμός που υπήρχαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό στην αρχή, είναι στοιχεία που έχουν ξεπεραστεί από την πλειοψηφία του κόσμου και αυτό το δείχνει με την προσέλευση του στα εμβολιαστικά κέντρα.

Καθημερινά σχεδόν στο εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Αλεξίου σχηματίζονται «ουρές» από αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο τους, ενώ κίνηση υπάρχει και στα άλλα δύο κέντρα, σε αυτό της Άνω πόλης (Γερμανού), αλλά και στου νότιου τομέα στα Ζαρουχλέικα.

Επιπλέον αρκετοί Πατρινοί πάνε για το εμβόλιο και στο κέντρο υγείας της Χαλανδρίτσας. Κίνηση σε καθημερινή βάση υπάρχει και στα εμβολιαστικά κέντρα των δύο νοσοκομείων της Πάτρας, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και στο ΠΓΝΠ.

Αυξητική η τάση των εμβολίων είναι και στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων. Γενικότερα υπάρχει μία ικανοποίηση για την εμβολιαστική διαδικασία. Αρκεί φυσικά να υπάρχει και η ανάλογη επάρκεια στα εμβόλια.