Στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr, συνεχίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι προβολές των βιντεοσκοπημένων παραστάσεων της ενότητας «Ερασιτεχνικό Θέατρο» που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 με την παράσταση “Μετακίνηση 6...για τον παππού Αριστοφάνη” του Φώτη Λάζαρη.

Μια συνάντηση ηλικιωμένων (ευπαθείς ομάδες) που έχει κανονιστεί στο f/b, με άκρα μυστικότητα (εν μέσω lock down), γίνεται η αφορμή να εξελιχθεί μια κωμωδία παρεξηγήσεων σε ένα διονυσιακό δρώμενο, με αριστοφανικές αναφορές που πατάει γερά στο σήμερα αλλά και που ζωντανεύει ανερυθρίαστα πιπεράτες στιγμές από τα διαχρονικά αποκριάτικα δρώμενα αιώνων τόσο στην πόλη μας όσο και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Μια αφορμή για να σαρκάσουμε τα κακώς κείμενα της εποχής μας με σπαρταριστούς διαλόγους χωρίς σεμνοτυφίες πιστοί στο πανάρχαιο πνεύμα της αποκριάς.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο, μουσική επιμέλεια, σκηνοθεσία: Φώτης Λάζαρης
Σχεδίαση ήχου φωτισμού: Νίκος Αντωνίου
Κάμερες: Νίκος Καραβαγγέλης, Νίκος Καστανάς, Διονύσης Καστανάς
Ήχος: Χαράλαμπος Σεβαστιάδης
Ηχολήπτης Θεάτρου Μπάρρυ: Φίλιππος Πετρόπουλος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος
Φροντιστής Θεάτρου Μπάρρυ: Γιώργος Σάρρας

Διανομή:

Αγγελίνα Βγενοπούλου, Δέσποινα Μάη, Φώτης Λάζαρης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώτα Οικονόμου, Νίκος Παναγόπουλος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Έλενα Νταή, Χρήστος Σιάχος.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ομάδα μας ονομάζεται ‘από κοινού’ και διανύει τον έκτο χρόνο λειτουργίας.
Την ομάδα απαρτίζουν εκπαιδευτικοί της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ εκπροσωπώντας την Α ΕΛΜΕ Αχαΐας. Λειτουργεί μη κερδοσκοπικά στο πλαίσιο του ερασιτεχνικού θεάτρου. Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν υπάρχει εισιτήριο.
Ο στόχος της ομάδας είναι καθαρά παιδαγωγικός. Αφορά στην προσπάθεια για πολιτιστική δράση μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, θέτοντας ένα διαφορετικό κίνητρο για γνώση και μάθηση τόσο για τους μαθητές όσο και για τους συναδέλφους.. Η επιλογή του έργου και ο τρόπος δουλειάς έχει να κάνει κυρίως με αυτό τον στόχο. Η λειτουργία της ομάδας στηρίζεται σε κανόνες που συν-αποφασίζονται από όλα τα μέλη με ομοφωνία στο πλαίσιο της οριζόντιας δημοκρατίας.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) - Καρναβάλι Πάτρας με την Επιτροπή Ερασιτεχνικού Δημιουργικού Θεάτρου.

Η Επιτροπή Ερασιτεχνικού Δημιουργικού Θεάτρου αποτελείται από θεατρικές ομάδες της πόλης μας, οι οποίες πλαισιώνουν κάθε χρόνο το Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης.