Γνωστούς πατρινούς «καίει» η ατζέντα του κυκλώματος της διακίνησης κοκαΐνης, το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του στην Πάτρα, σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας το πελατολόγιο του κυκλώματος ήταν αρκετά μεγάλο, έχοντας στη λίστα του ονόματα γνωστών επιχειρηματιών από τον χώρο της εστίασης και όχι μόνο.

Στην ατζέντα του κυκλώματος φέρεται να υπάρχουν μεταξύ άλλων ονόματα γνωστών εμπόρων της Πάτρας, αλλά και άλλων επαγγελματικών χώρων.

Ονόματα με μεγάλες κοινωνικές διασυνδέσεις και ευρύ κύκλο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. Ειδικότερα, στον χώρο της εστίασης, ορισμένοι από τους πελάτες είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων διασκέδασης, τα μαγαζιά των οποίων αποτελούν στέκια της νεολαίας.

Το σύνολο των εμπλεκομένων που θα συμπεριληφθούν στην δικογραφία με τις κατηγορίες της προμήθειας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών ξεπερνούν τα 50 άτομα.

Εξάλλου, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθούν οι μέθοδοι διοχέτευσης της κοκαΐνης από την εγκληματική οργάνωση. Πάντως, από την μέχρι τώρα έρευνα το σύνολο των ατόμων που υπάρχουν στην ατζέντα προμηθεύονταν την παράνομη ουσία για προσωπική χρήση και μόνο.

Σε ότι αφορά τους τέσσερις συλληφθέντες, οι δύο από αυτούς είχαν βαρύ ποινικό μητρώο. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας καφετέριας (κοντά στους Πέντε Δρόμους) και ο 59χρονος που προέρχεται από τον χώρο της εμπορίας αυτοκινήτου είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, σε διαφορετικές όμως υποθέσεις.

Ο 59χρονος, με βάση την έρευνα της αστυνομίας είναι και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος που συνελήφθη πρώτος από όλους. Οι δύο τους ήταν που διακινούσαν τις ποσότητες στους πελάτες τους στην Πάτρα.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο, ο ένας από αυτούς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. για παρόμοια υπόθεση, ενώ ο τέταρτος φέρεται να είχε τον ρόλο του μεταφορέα που έφερνε την ποσότητα, από την Αθήνα στην Πάτρα. 

Πάνω από 600 γραμμάρια σε πέντε μήνες

Οι τέσσερις συλληφθέντες (36, 59, 63 και 70 ετών) αντίστοιχα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή μετά τις βαριές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν για προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν διακινήσει τους τελευταίους πέντε μήνες περισσότερα από 600 γραμμάρια κοκαΐνης στους πελάτες τους στην Πάτρα.  

Να σημειωθεί ότι ρόλο κλειδί στο όλο κύκλωμα φέρεται να είχε ένας γιατρός που ταυτόχρονα ήταν και χρήστης – πελάτης ο οποίος είχε εξασφαλίσει στα μέλη του πλαστές βεβαιώσεις μετακίνησης για ιατρικούς λόγους, παίρνοντας ως αντάλλαγμα γραμμάρια για δική του χρήση.