Στο προσκήνιο της δημοσιότητας έχει έρθει το ΚΕΤΧ Πατρών μετά από τις καταγγελίες του πατέρα του 23χρονου φαντάρου που αυτοκτόνησε στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πατέρα το παιδί του είχε υποστεί μπούλινγκ και αυτό του επιβάρυνε την ψυχολογική του κατάσταση, οδηγώντας τον σε αυτή την απόφαση.

Τις καταγγελίες αυτές ήρθε για να ενισχύσει μία μαρτυρία φαντάρου από το ΚΕΤΧ, σύμφωνα πάντα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος Αλληλεγγύης Στρατευμένων, η οποία τονίζει ότι μετά το συμβάν οι στρατιώτες εκεί έχουν δεχθεί απειλές για να μην μιλήσουν.

Στην επιστολή του το Δίκτυο αναφέρει τα εξής: «Μαρτυρία φαντάρου από το ΚΕΤΧ

"Μη σας γαμ@@@, θα κάνετε τουμπεκί Δε θα Απολυθείτε αν μιλήσετε"! Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση Αξιωματικών της μονάδας μόλις έγινε γνωστό ότι ο 23χρονος Κυριάκος αυτοκτόνησε.

Με απειλές και εξαιρετικά ακραία τρομοκρατία επιχείρησαν να μας κλείσουν το στόμα. Και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν αφού επικρατεί ο Φόβος.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις άγραφες άδειες που τις δίνουν απλόχερα, ανεξάρτητα αν τις έχουν ζητήσει οι φαντάροι. Τώρα όμως "το παίζουν καλοί"....

Βλέπεις πρέπει να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Πρέπει να συγκαλύψουν μια δολοφονία. Η πλειοψηφία των Αξιωματικών-Υπαξιωματικών κρατούν εξαιρετικά επιθετική στάση απέναντι στους φαντάρους.

Εριστικοί, χρησιμοποιώντας συστηματικά ύβρεις, μειώνοντας με κάθε τρόπο την προσωπικότητα μας. Πολλοί στρατιωτικοί είναι για χρόνια Αμετάθετοι, βολεμένοι. Παρόλα αυτά ξεσπούν τα κόμπλεξ τους πάνω στους φαντάρους: με ατομικά και συλλογικά καψόνια, μπούλινγκ σε όποιον δεν γουστάρουν και τον θεωρούν αδύναμο, με ύβρεις για τον τόπο καταγωγής μας...

Αυτή η βαρβαρότητα είναι η καθημερινότητα του ΚΕΤΧ Πάτρας, ενός άχρηστου στρατοπέδου, που διατηρείται εξαιτίας και μόνο των πελατειακών σχέσεων.

Γεγονότα απαράδεκτα που είναι γνωστά σε όλους και στην Ιεραρχία. Στο ΓΕΣ αλλά και στην Διεύθυνση του Τεχνικού, αφού τα ίδια άτομα ασκούσαν διοίκηση εκεί πριν λίγα χρόνια. Αυτή την πραγματικότητα αντιμετώπισε και ο άτυχος Κυριάκος. Αυτή η βαρβαρότητα του στέρησε την ζωή.

Από την αρχή, μόλις επέστρεψε στο ΚΕΤΧ από ολιγοήμερη άδεια στο νησί του, την Κεφαλονιά , τον έβαλαν "στο μάτι"! Το τι καψόνι του έκαναν δεν λέγεται. Μπούλινγκ. Ατελείωτες υπηρεσίες και αγγαρείες. Τον έβαζαν να κάνει συνεχώς Σκοπιά και Περίπολα [σημ: σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, η Σωματική του Ικανότητα ήταν Ι4, δηλαδή Άοπλος].

Τον πίεζαν τρομερά. Από την σκοπιά τον έστελναν αγγαρεία στα μαγειρεία και την νύχτα πάλι υπηρεσία. Τον απειλούσαν κάθε φορά που διαμαρτύρονταν γιατί έπρεπε αυτός να καλύψει κάθε έκτακτη κατάσταση: "σήκω και φύλαξε αλλιώς πάρε Αναβολή". Και τα ατομικά καψόνια συνεχίζονταν. Γιατί τόση εμμονή με τον Κυριάκο; Μας είχε κάνει εντύπωση και τον συζητούσαμε μεταξύ μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε Επιθεώρηση, Αξιωματικός ξέστρωνε και γύρναγε όλα τα κρεβάτια που θεωρούσε ότι είχαν πρόβλημα, αλλά και χωρίς καμιά δικαιολογία, ξέστρωνε με ιδιαίτερο μένος του Κυριάκου που ήταν πάντα μια χαρά.

Το επαναλαμβάνω, δεν ήταν Αυτοκτονία, ήταν Δολοφονία. Κοίταχτε τι έγινε πρόσφατα στην ΕΔΕ που διεξήγαγε η Διεύθυνση του Τεχνικού.

Όποιος, από τους φαντάρους, που έδωσαν κατάθεση, δεν είχε παράπονο και δεν αναφέρονταν σε Αξιωματικούς, έπαιρνε Άγραφη Άδεια! Ας μας πει το ΓΕΣ τι είναι η Τιμητική Άδεια "για το φρόνημα του καλού φαντάρου"; Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ΚΕΤΧ.

Υπάρχει κλίκα Στρατιωτικών που μας επιτίθεται. Υπάρχει απόστημα που πρέπει να σπάσει. Παίζουν με τα νεύρα όλων των παιδιών!!! Τώρα "το παίζουν καλοί", δίνουν άδειες, σταμάτησαν τις αγγαρείες, προσποιούνται ότι δείχνουν ενδιαφέρον για εμάς. Τον Κυριάκο όμως τον είχαν στοχεύσει και τον κυνηγούσαν.

Προσωπικά, καλώ τους συναδέλφους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βγουν να μιλήσουν. Το έχουμε Υποχρέωση στον Κυριάκο και την οικογένεια του. Στη θέση του Κυριάκου μπορεί να ήταν ο αδελφός μας. Μόνο αν αντιδράσουμε μπορούμε να σταθούμε απέναντι τους.

Τους "χάλασε", τους τρομοκράτησε η κινητοποίηση που έγινε έξω από το ΚΕΤΧ το Σαββάτο για να διαμαρτυρηθούν οι φοιτητές για την Αυτοκτονία του Κυριάκου. Τρέχανε πανικόβλητοι οι Αξιωματικοί. Το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΣ και η Διεύθυνση του Τεχνικού ξέρουν τι συμβαίνει στο ΚΕΤΧ Πάτρας. Σε ποιον χρειάζονται οι ΕΔΕ της Συγκάλυψης; Θέλουμε Δικαιοσύνη.

Να είναι ο Κυριάκος ο τελευταίος φαντάρος που έφυγε στα 23 τους χρόνια Δολοφονημένος από τον Στρατό. Του το χρωστάμε...

Σχόλιο: Εμείς καλούμε το ΓΕΣ να πάψει να σιωπά και να δώσει απαντήσεις. Έχουμε θέσει ερωτήματα και έχουμε δημοσιεύσει καταγγελίες. Ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται;

Ως πότε θα κρύβονται πίσω από προσχηματικές έρευνες; Ως πότε θα βυθίζονται στην ένοχη σιωπή τους; Ως πότε θα αδιαφορούν για τις ζωές μας, σαν να μην έχουν να κάνουν με ανθρώπινα πλάσματα αλλά με αναλώσιμα πιόνια που εξυπηρετούν απλά τους πολεμικούς και όχι μόνο στόχους τους;

Ως πότε οι άθλιοι θα σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή που χάθηκε, δίχως καμία διάθεση εντοπισμού των υπεύθυνων βασανιστών;».