Είμαστε σε lockdown, είμαστε σε σκληρό lockdown, δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας, ξεκαθάρισε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στο ερώτημα εάν θα επιβληθεί σκληρό lockdown έως της Καθαρά Δευτέρα.

Η κ. Πελώνη τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει ανησυχία για την Αττική αλλά και για άλλες περιοχές της χώρας. «Η βρετανική μετάλλαξη αυξάνει την μεταδοτικότητα άρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και σε κάποιες περιπτώσεις να δράσουμε προληπτικά», σημείωσε και εκτίμησε ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας όπου θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και να αυξηθεί η επιτήρηση.

«Αναζητούμε πιο εύκολες, πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα γιατί υπάρχει τεράστια κόπωση της κοινωνίας», εξήγησε σχετικά με την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στον κωδικό 6 είπε ότι «είναι μία πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο». «Δεν είναι κάποια τιμωρία αυτό», δήλωσε τονίζοντας ότι η πλειοψηφία του κόσμου τηρεί τα μέτρα.

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι αποφάσεις θα έχουνε εφαρμογή από αύριο είπε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος καθυστέρησης και υπενθύμισε ότι «στην Αττική όταν ελήφθησαν τα μέτρα και οι αποφάσεις και ελήφθησαν εγκαίρως και μόλις άρχισαν να αυξάνονται οι νοσηλείες». Στην ερώτηση αν τα μέτρα θα ισχύσουν έως την Καθαρά Δευτέρα απάντησε: «Θα δούμε το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο, δεν βλέπω εφόσον ληφθούν μέτρα να μπορέσουμε να ανοίξουμε τη Δευτέρα, άρα πάμε προς τα εκεί, ωστόσο είναι νωρίς να κρίνουμε τι θα γίνει έως τότε».

Τέλος, για την Τσικνοπέμπτη προέτρεψε τους πολίτες να τη γιορτάσουν με όσους συναναστρέφονται ήδη.