Συνεχίστηκαν την Τρίτη 2 Μαρτίου στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr , οι προβολές των βιντεοσκοπημένων παραστάσεων της ενότητας «Ερασιτεχνικό Θέατρο» που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 με την παράσταση «Κ…όπως Καρναβάλι» της Θεατρικής Ερασιτεχνικής Ομάδας Ροϊτικων (Θ.Ε.Ο.ΡΟ.), που βασίζεται στο έργο της Ίνας Τσέλιου. Η σκηνοθεσία ήταν της Νικόλ Πετρουλή.

Ο χορός του Ντόμινο, η προσμονή, η προετοιμασία και η μεταμφίεση, τα καρναβαλικά πληρώματα και η δεύτερη συνάντηση μισό αιώνα αργότερα… Άνηθος, σπανάκι, ρύζι και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ….ΑΡΧΙΖΕΙ.

«Καρναβάλι είναι το μικρόβιο του κεφιού, της δημιουργίας και του παιχνιδιού. Μεταφέρεται από γενιά σε γενιά εδώ και δεκάδες χρόνια. Υπάρχει στο DNA μας και επηρεάζει τις ζωές μας κάθε μέρα όλο το χρόνο. Έξαρση του φαινομένου παρατηρείται με την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στις 17 του Γενάρη και κορυφώνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Παρουσιάζει έντονη διασπορά σε αυτόχθονες ιθαγενείς καθώς και σε ανυποψίαστους επισκέπτες οι οποίοι το ερωτεύονται παράφορα.»

Το συγκεκριμένο έργο είναι μία παρέλαση συναισθημάτων και εμπειριών των Καρναβαλανθρώπων. Είναι ωδή στην καρναβαλική δημιουργία. Ένα ευχαριστήριο σε όλους εκείνους που κάνουν κάθε χρόνο τη  ζωή μας λίγο πιο φωτεινή. Απολογισμός και πρόσκληση προς όλους.

Είναι μία ατάκα που φωνάζουμε όλοι μαζί….

«Βάλε τη μάσκα σου και έμπα στο χορό»

Μέσα από την παράσταση ζωντανεύουν μνήμες του Πατρινού Καρναβαλιού και κορυφαίες στιγμές της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, γίνεται μνεία στους μεγάλους «χαμένους» πρωταγωνιστές του που έχουν φύγει από τη ζωή και άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους και τονίζονται με ελπιδοφόρο τρόπο τα χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού όπως έχουν καταγραφεί στη συνείδηση όλων μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Ίνα Τσέλιου

Σκηνοθεσία: Νικόλ Πετρουλή

Μουσική επιμέλεια: Στέλιος Αποστολόπουλος

Τηλεσκηνοθεσία: Χρήστος Τσάμης

Dj:  Νικόλαος Γιατράκος

Μακιγιάζ: Βασιλική Ζορμπά, Ίνα Τσέλιου

Παραχώρηση οπτικοακουστικού υλικού: Χρήστος Ορτέντζιο

Κάμερες: Νίκος Καραβαγγέλης, Νίκος Καστανάς, Διονύσης Καστανάς

Ήχος: Χαράλαμπος Σεβαστιάδης

Ηχολήπτης Θεάτρου Μπάρρυ: Φίλιππος Πετρόπουλος

Φωτισμοί: Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Φροντιστής Θεάτρου Μπάρρυ: Γιώργος Σάρρας

Διανομή: Κανελλόπουλος Γιώργος, Μίαρης Μιχάλης, Παπαδοπούλου Θεοδώρα, Πετρουλή Νικόλ, Σαλπιστή Αγγελική, Σπανού Ελένη, Τομαράς Νικόλας, Τομαράς Παναγιώτης, Τσέλιου Ίνα, Τσουραμάνης Κωνσταντίνος, Χάιδα Θεοδώρα.