Αυτή η δουλειά με τα 12 κομμάτια από «Τα αντίδωτα» του Καρναβαλικού Οργανισμού, με τραγούδια που θα κυκλοφορούν από μέρα σε μέρα ένα – ένα, κατόρθωσε και έδωσε μία ανάσα σε μουσικούς και τραγουδιστές της Πάτρας.

Η ιδέα του Περικλή Αλιώπη που έχει και την παραγωγή αυτής της δουλειάς έδωσε την δυνατότητα στους τραγουδιστές και στους μουσικούς της Πάτρας να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση της πανδημίας και να τραγουδήσουν για το αγαπημένο τους Πατρινό Καρναβάλι.

Στη δουλειά αυτή συμμετέχουν δεκάδες μουσικοί και τραγουδιστές, μεταξύ αυτών και η Μαριάννα Βούλγαρη που θα μας ταξιδέψει με μία διασκευή έκπληξη.

Η ίδια έγραψε τα εξής στο facebook για αυτή τη δουλειά, ευχαριστώντας τον Περικλή Αλιώπη, αλλά και όσους συμμετείχαν, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

«Και βρισκόμαστε κάπου εδώ...μετά από μήνες προετοιμασίας, συζητήσεων, γνωριμιών με νέους καλλιτέχνες, ανθρώπους με ανάγκη να εκφράσουν την νοσταλγία τους για τα προηγούμενα γιορτινά Καρναβάλια, την αγωνία και τον προβληματισμό για την σημερινή πραγματικότητα αλλά και την ελπίδα τους για την επόμενη μέρα, την επόμενη συναυλία, το επόμενο γιορτινό Πατρινό Καρναβάλι που μαζί με όλους προσδοκούν.

Έχοντας έντονη την ανάγκη μας να περάσουμε από την αδράνεια των τελευταίων μηνών στην δράση, διεκδικώντας την ευκαιρία να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε με το κοινό μέσα από την τέχνη μας, φτάσαμε στην σύνταξη μιας πρότασης με πάνω από 70 συντελεστές, επαγγελματίες του ακροάματος που ζουν, δραστηριοποιούνται, παίζουν, διδάσκουν και δημιουργούν μουσική στην πόλη της Πάτρας.

Δημιουργήσαμε μία συλλογή που αποτελείται συνολικά από δώδεκα μουσικά κομμάτια, έξι από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά και τρία που αποτελούν επανεκτελέσεις μεγάλων επιτυχιών που έχουν συνδεθεί διαχρονικά με το Καρναβάλι, τη συλλογή συμπληρώνουν τρεις διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών.

Ακούγοντας ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα της δουλειάς μας νιώθω ικανοποίηση, συγκίνηση και χαρά. Οι 12 αυτές μουσικές διαδρομές από την Δευτέρα 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς όλους εσάς, μιας και η μουσική βρίσκει πάντα τον τρόπο και τον δρόμο, παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, να φτάνει σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη, σε κάθε οικογένεια.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους, συνθέτες, ενορχηστρωτές, δεξιοτέχνες μουσικούς, τραγουδιστές, τεχνικούς για την ανταπόκριση και την ψυχή που κατέθεσαν σε αυτά τα κομμάτια.

Ευχαριστώ θερμά επίσης τους ανθρώπους της Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας και του Πολιτιστικού Οργανισμού που κράτησαν πόρτες και αυτιά ανοιχτά σε όποιον ήθελε να καταθέσει την πρόταση του διεκδικώντας την ευκαιρία να προσφέρει την εργασία/τέχνη του στο κοινό. Καλή ακρόαση!».