Έχουν αγανακτήσει οι ιδιοκτήτες των μίνι μάρκετ με το κλείσιμο των καταστημάτων τους το απόγευμα, εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην Πάτρα, εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν λόγω του μέτρου αυτού έχουν χάσει πάνω από το 40% του τζίρου τους, ο οποίος ήταν ήδη πεσμένος από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Όπως μας έλεγε ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ που ζει την κατάσταση αυτή από πρώτο χέρι «οι ώρες που μας κλείνουν είναι ίσως οι πιο παραγωγικές ώρες της μέρας για μας που έχουμε τέτοιου είδους καταστήματα.

Είναι το διάστημα που κάνουμε τους μεγαλύτερους τζίρους της ημέρας αφού αυτές τις ώρες κλείνουν τα σούπερ μάρκετ. Τέτοιες ώρες εμείς δουλεύουμε και τις Κυριακές.

Χωρίς αυτές είναι δύσκολο να καταφέρουμε να κρατήσουμε τα καταστήματα μας ανοικτά. Για αυτό και από τότε που έχει επιβληθεί το μέτρο του να κλείνουμε κατά τις 19:00, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε πολλά μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα θα έχουν πρόβλημα. Το μέτρο αυτό είναι συνέπεια ουσιαστικά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 19:00 και μετά που έχει επιβληθεί στην «κόκκινη» Πάτρα.

Όμως και τα δύο μέτρα, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, αλλά και με αρκετούς επιστήμονες, θα πρέπει να αρθούν άμεσα. Είναι μέτρα που δεν προσφέρουν τίποτα στην αντιμετώπιση της μάχης κατά της πανδημίας.

Αντίθετα, στην περίπτωση αυτού του κλάδου των καταστημάτων τα οδηγεί σε οικονομική καταστροφή. Όταν μάλιστα η καταστροφή αυτή είναι μπροστά στο διάβα της ίδιας της οικονομίας.

«Είναι σαν έχουμε κρατηθεί από το χείλος του γκρεμού και οι αρμόδιοι αντί να μας δίνουν το χέρι να μας ρίχνουν μέσα σε αυτόν» τονίζει ο ιδιοκτήτης.