Δεκάδες οικογένειες στην Πάτρα βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, μη έχοντας την δυνατότητα ούτε για τα απαραίτητα, για να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Η κρίση της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα με τις κλειστές επιχειρήσεις έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα για πολλούς Πατρινούς.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των διαμερισμάτων της Πάτρας, παίζονται σε αρκετές περιπτώσεις δράματα, με οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν γάλα και πάνες στα παιδιά τους.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που διαβάσαμε στην σελίδα «Καραντίνα Helpers». Σύμφωνα με αυτή «υπάρχει ανάγκη για βρεφικές τροφές, ρούχα, πάνες και ό,τι άλλο θεωρείται απαραίτητο για νεογέννητο κοριτσάκι που δυστυχώς έμεινε ορφανό μέρες μόλις μετά την γέννηση του.

Επίσης χρειαζόμαστε πάνες Νο2 για άλλο νεογέννητο επίσης κορίτσι. Στην προσπάθεια μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις οικογένειες που έχουμε αναλάβει υπενθυμίζουμε την πάγια ανάγκη που υπάρχει για τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, μπαχαρικά, χυμούς τομάτας κ.α.), για κρέας, τυροκομικά και είδη προσωπικής υγιεινής.

(Για τα είδη που χρειάζονται ψυγείο σκόπιμο είναι να παρέχουμε στις οικογένειες δωροεπιταγες από καταστήματα της επιλογής μας για να μην υπάρχει πρόβλημα στην διανομή)

Επικοινωνήστε μαζί μας με μνμ και θα φροντίσουμε να παραλάβουμε τα προσφερόμενα είδη και να τα διαθέσουμε όπου υπάρχει ανάλογη ανάγκη».

Όπως μαθαίνουμε από τα μέλη των εθελοντικών ομάδων της Πάτρας που προσφέρουν βοήθεια στις οικογένειες αυτές τους μήνες της πανδημίας, δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Δράματα και κλάματα, δηλαδή, λόγω της πανδημίας και του lockdown.