Νομοθετική πρόταση για ψηφιακό πράσινο διαβατήριο προανήγγειλε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο twitter.

Η νομοθετική πρωτοβουλία, το αντικείμενο της οποίας αποτέλεσε βασική πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο Μάρτιο. Στόχος να υπάρξει πιστοποίηση για όσους έχουν εμβολιαστεί, αποτελέσματα αρνητικών τεστ κορωνοϊού για όσους δεν μπορούν να κάνουν ακόμη το εμβόλιο και πληροφορίες για όσους έχουν αναρρώσει.

Σε κάθε περίπτωση, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι η πρόταση θα σέβεται «την προστασία δεδομένων, την ασφάλεια και το απόρρητο».

«Ο στόχος είναι να παρέχουμε:

• Απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί

• Αποτελέσματα τεστ για όσους δεν μπορούσαν να κάνουν ακόμη εμβόλιο

• Πληροφορίες για την ανάκαμψη από COVID19», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι «θα σέβεται την προστασία δεδομένων, την ασφάλεια και το απόρρητο».

Όπως ξεκαθάρισε, το «Ψηφιακό Πράσινο Πάσο θα διευκολύνει τις ζωές των Ευρωπαίων», καθώς σκοπώς είναι να τους επιτρέψει σταδιακά να μετακινούνται με ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο εξωτερικό για λογους εργασίας ή τουρισμό.