Κίνδυνος διασποράς και μάλιστα μεγάλης υπάρχει στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου και το γεγονός αυτό έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή της Εγλυκάδας, αλλά και γενικότερα της ανατολικής Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά εντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 κρούσματα στον καταυλισμό, μέσα από την διαδικασία των rapid test.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι έγιναν μόλις 27 τεστ, ενώ ο καταυλισμός έχει περισσότερα από 60 με 70 άτομα, είναι αρκετά πιθανό η διασπορά να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Για το όλο θέμα ενημέρωσε άμεσα τον Κώστα Πελετίδη η αντιδήμαρχος Υγείας Βίβιαν Σαμούρη, αναφέροντας του την όλη κατάσταση.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας, σύμφωνα με πληροφορίες την επιβολή αυστηρότερων μέτρων που να αφορούν τον καταυλισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το όλο θέμα παρακολουθούν από κοντά οι σύλλογοι και οι φορείς του ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι οι διαμένοντες στις παράγκες είχαν κινητικότητα και έβγαιναν αρκετά συχνά έξω από τον καταυλισμό, πηγαίνοντας στην Εγλυκάδα αλλά και σε διάφορες ακόμα περιοχές της Πάτρας.