Μένουμε σπίτι είπατε; Μένουμε εκτός, όλη την ημέρα, μέχρι να φτάσει 6 το απόγευμα και να εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για να πάμε σπίτια μας.

Το σκηνικό που χαρακτήρισε την εβδομάδα που μας πέρασε την Πάτρα ήταν να βγαίνουν όλοι έξω για να κάνουν την βόλτα τους στα πάρκα, στις πλατείες, στα γήπεδα, έως και στις παραλίες ενώ η Αχαΐα είχε τους μεγαλύτερους αριθμούς στα κρούσματα.

Στο Νότιο Πάρκο από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά γινόταν ένας μικρός χαμός, με αυξημένη κινητικότητα και τον κόσμο να βρίσκεται σε ρυθμούς… εκδρομής.

Άλλοι έκαναν την άθληση τους, άλλοι την βόλτα τους και άλλοι είχαν στρώσει φλοκάτες στο γρασίδι και… έκαναν πικ νικ. Όμως δεν ήταν μόνο το Νότιο Πάρκο.

Η καλή μέρα που έκανε από το πρωί έστειλε για ακόμα μία φορά το lockdown περίπατο. Κόσμο είχαν από νωρίς οι κεντρικές πλατείες της Πάτρας, οι παιδικές χαρές, ενώ μεγάλη κινητικότητα από το μεσημέρι και μετά είχε και η άλλη πλευρά της παραλιακής ζώνης, το Θεατράκι, η Μαρίνα και η Πλαζ.

Οι Πατρινοί δεν αντέχουν άλλο την καραντίνα, ούτε τον εγκλωβισμό στα σπίτια, ειδικότερα αυτές τις μέρες που ο καιρός είναι καλοκαιρινός. Έχουν κουραστεί με αυτή την κατάσταση.

Το δηλώνουν αυτό μάλιστα με την παρουσία τους στα πάρκα και στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, προσπαθώντας να τηρούν ταυτόχρονα και τα βασικά μέτρα, φορώντας τις μάσκες τους κρατώντας αποστάσεις.

Τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς. Με τη διαφορά ότι έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από την καραντίνα, να ζήσουν όμορφες, μικρές στιγμές που αποτελούν και το μεδούλι αυτής της ζωής.

Μένουν έξω από το πρωί έως αργά το απόγευμα. Έτσι και αλλιώς δουλειές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν έχουν οι περισσότεροι από αυτούς εξαιτίας του lockdown.