Τραγικό τέλος βρήκε ο ιδιοκτήτης ενός κόκορα, στο πόδι του οποίου είχε προσαρμόσει μια λεπίδα, για να μετάσχει το πτηνό σε παράνομη κοκορομαχία στην Ινδία.

Ο κόκορας επιχείρησε να το σκάσει, ο ιδιοκτήτης του προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά το πτηνό του προκάλεσε σοβαρά τραύματα με τη λεπίδα στη βουβωνική χώρα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία προτού φθάσει στο νοσοκομείο της περιφέρειας Καριμναγκάρ στο κρατίδιο Τελανγκάνα της Ινδίας. Ο ιδιοκτήτης του πετεινού ήταν ένα από τα 16 άτομα που οργάνωσαν την κοκορομαχία στο χωριό Λουτουνούρ, όταν συνέβη προ ημερών το τρομακτικό δυστύχημα, ένα ακόμη που καταγράφεται στη χώρα.

Η αστυνομία έπιασε τον κόκορα και τον κράτησε προσωρινά στο τοπικό τμήμα, προτού τον στείλει σε πτηνοτροφείο, ενώ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των άλλων 15 διοργανωτών της κοκορομαχίας, στους οποίους αναμένεται να απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο, παράνομα στοιχήματα. Αν και απαγορεύονται από την ινδική νομοθεσία κοκορομαχίες εξακολουθούν να διοργανώνονται ακόμη σε αγροτικές περιοχές των κρατιδίων Τελανγκάνα, Άντρα Πραντές, Καρνατάκα και Οντίσα. Ειδικά εκπαιδευμένοι κόκκορες φέρουν στα πόδια τους προσαρμοσμένες λεπίδες μήκους 7,5 εκατ. και χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο στις μάχες αυτές, παρά τις προσπάθεις φιλοζωικών οργανώσεων. Ένα ανάλογο τρομακτικό δυστύχημα συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, αυτή τη φορά στις Φιλιππίνες, όταν ο αστυνομικός διευθυντής μιας κωμόπολης πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία στη διάρκεια επιδρομής σε παράνομη κοκορομαχία από τα τραύματα που του κατάφερε σε αρτηρία στο πόδι του ένας κόκορας εφοδιασμένος με λεπίδα.