Το πρόσωπο των ημερών είναι αναμφίβολα ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και πλέον προφυλακισμένος, Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης που κατηγορείται για σωρεία βιασμών ανηλίκων φαίνεται ότι είχε μια καλή σχέση με το κοινό της Πάτρας, τον καιρό που το πανελλήνιο τον θεωρούσε σαν έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες, αλλά και ηθοποιούς, της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.

Ήταν Κυριακή στις 28 Ιουλίου του 2019 όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε καταχειροκροτηθεί από το Πατρινό κοινό, παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» με σκηνοθέτη τον Κώστα Μαρκουλάκη.

Η παράσταση είχε χαρακτηριστεί σαν μια εκ των δύο καλύτερων θεατρικών δουλειών που είχαμε δει εκείνο το καλοκαίρι (μαζί με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Σταύρου Τσακίρη) και ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με τις κριτικές, ήταν καταπληκτικός στον ρόλο του Οιδίποδα.

Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είχε γεμίσει από κόσμο την Κυριακή, ενώ το ίδιο έγινε και την επομένη, την Δευτέρα, με τις δύο παραστάσεις να είναι sold out και τον κόσμο να τρέχει να φωτογραφηθεί μετά το τέλος με τα μέλη του 16μελούς θιάσου και κυρίως με τον Δημήτρη Λιγνάδη που σύμφωνα με τους θεατρόφιλους ήταν συνταρακτικός σε κάποιες σκηνές του έργου.


Την παράσταση την είχε φέρει στην Πάτρα το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε έρθει και πάλι στην Πάτρα και το Ρωμαϊκό Ωδείο, το καλοκαίρι του 2013, αυτή τη φορά όμως ως σκηνοθέτης στην παράσταση «Βάκχαι», σε μία δουλειά που είχε κάνει αίσθηση, βάζοντας στον ρόλο του πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά.

Αυτά για την ιστορία. Όσο για τις σχέσεις του προφυλακισθέντα πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με την Πάτρα; Σύμφωνα με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε γνωρίσει στην Πάτρα (συγκεκριμένα σε παραλιακό μαγαζί της Ηρώων Πολυτεχνείου) την σημερινή 40χρονη και τότε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, τη γυναίκα που με την κατάθεση της έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να προφυλακιστεί.