Μετά την απάντηση σε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που προσέτρεξε με περισσή αμετροέπεια να δημοσιεύσει ο δικηγόρος που ανέλαβε να υπερασπίσει στα δικαστήρια τον Δ. Λιγνάδη και να τον «ξεπλύνει» στα κανάλια κατά τον προσφιλή του τρόπο, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τηρώντας την υπόσχεσή του ότι θα μιλήσει ανοιχτά και χωρίς περιστροφές, δήλωσε τα παρακάτω:

«Επειδή εγώ τις υποσχέσεις μου τις τηρώ, άκου Αλέξη Κούγια:

• Υπερασπίζεσαι ένα παιδεραστή-βιαστή, κάτι που δεν θα έκανες ποτέ όπως δήλωνες σε συνέντευξη σου το 2017 (κυκλοφορεί το βίντεο)
• Εκφοβίζεις και σπιλώνεις τα θύματα με χαρακτηρισμούς, απειλείς με αγωγές όσους βοήθησαν στην αποκάλυψη του βόρβορου, κάνεις σώου όπως είναι πάγια τακτική σου από το παρελθόν, γυρνώντας τα «πρόθυμα» κανάλια, μετατοπίζεις τη συζήτηση από την ουσία στις δικονομικές πτυχές, για να αθωώσεις το Λιγνάδη! Τακτική που ακολούθησες (ανεπιτυχώς) και στην υπεράσπιση του δολοφόνου του 16χρονου Γρηγορόπουλου, σε μια δίκη την οποία δεν ανέφερες στο μανιφέστο της απάντησης σου σε μένα, ως απόδειξη της δουλειάς σου...
• Εγώ σε δικαστήρια δεν χειροκροτώ δικηγόρους… και βέβαια αυτό που ανερυθρίαστα γράφεις πως έκανα για σένα, απλά δεν υπάρχει παρά μόνο στη φαντασία σου
• Τολμάς να με εμφανίζεις στο κείμενο σου ως δήθεν «κατασκευαστή» του υπαρκτού σκανδάλου της Novartis (αν θέλεις, σου στέλνω να διαβάσεις τις αποφάσεις του Αμερικανικού Δικαστηρίου, στις οποίες φαίνεται ότι η Νovartis ομολόγησε τις δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων στην Ελλάδα και πλήρωσε 315 εκ. δολάρια ως αποζημίωση. Ή μήπως δεν έχεις χρόνο να τις διαβάσεις από τα πολλά σουλάτσα στα ΜΜΕ;) Η μήπως επειδή είσαι και δικηγόρος του Κουρτάκη σε μηνύσεις εναντίον μου, επειδή έστειλα στα δικαστήρια τις παράνομες χρηματοδοτήσεις που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημερώνεσαι μόνο από αυτόν για τη διαφθορά στο χώρο της Υγειας;

Αν δεν ανακαλέσεις άμεσα την αναφορά σου σε «σκευωρία», θα είσαι ο πρώτος που θα του κάνω αγωγή και μήνυση. Πάμε τώρα και στα πιο προσωπικά:

 Μην μου προβάλλεις εμένα τη φτωχική καταγωγή σου και το αριστερό παρελθόν της οικογένειας σου, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο από που ξεκινά κανείς αλλά και το αν γίνεται «γενίτσαρος» των ιδεών του όταν μεγαλώσει!
 Εγώ δεν έγινα γνωστός επειδή έκανα σουλάτσο στα κανάλια αυτοπαρουσιαζόμενος ως «μοντελοπνίχτης» (δική σου δήλωση), ούτε επειδή σκαρφάλωνα κάγκελα καναλιών για να παρέμβω, ούτε επειδή έκανα το οικογενειακό μου πρόβλημα πανελλήνιο θέαμα στα πρωϊνάδικα, ούτε επειδή κατήγγειλα τα στημένα στο ποδόσφαιρο και μετά την έκανα γυριστή 180 μοιρες! Εγώ έγινα γνωστός γιατί άσκησα την Ιατρική με ανθρωπιά και τιμιότητα. Γιατί νοσήλευσα και έσωσα χιλιάδες ανθρώπους και συνεχίζω και σήμερα. Γιατί οι συμπατριώτες μου με έβγαλαν Δήμαρχο δύο φορές και αλλάξαμε μαζί την εικόνα του τόπου μας, γιατί συγκρούστηκα ευθέως και με τεράστιο προσωπικό κόστος με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, χωρίς να κάνω βήμα πίσω. Γιατί ξαναβγήκα Βουλευτής με την ψήφο και τη στήριξη του λαού, όταν όλο το σύστημα που εσύ υπηρετείς πιστά, είχε πέσει να με φάει!
 Με βάση αυτά λοιπόν, ναι, στους κύκλους που εσύ συναγελάζεσαι και στηρίζεις με τη δουλειά σου, είμαι «παγκοσμίως άγνωστος», αλλά ταυτόχρονα και μεγάλος κίνδυνος όπως φάνηκε σήμερα και από τις τοποθετήσεις του Μητσοτάκη στη Βουλή.

Και ξέρεις και κάτι Αλέξη Κούγια... εμείς οι δύο δεν μπορούμε να συγκριθούμε για ένα λόγο γιατί εγώ…:

 και όταν έβγαζα πολλά χρήματα ως ιδιώτης γιατρός και όταν έγινα Βουλευτής και Υπουργός, δεν θαμπώθηκα, ούτε προσκύνησα τον πολιτισμό των σαλονιών της άρχουσας τάξης, που πίσω από τον αστραφτερό πλούτο και την γυαλιστερή πολυτέλεια κρύβεται εκμετάλλευση, διαφθορά και ανηθικότητα!
 μέχρι σήμερα τη δουλειά μου συνεχίζω να την κάνω με αρχές, επιστημονική επάρκεια και ανθρωπιά και όχι με βάση το «πόσα θα πάρω»!
 συνεχίζω να ζω όπως ζούσα
 όταν το «αφεντικό» μου στον ιδιωτικό τομέα που δούλευα μου είπε πως λόγω επιχειρηματικών σχεδίων θα κρατούσε ως μισθωτούς στη ΜΕΘ εμένα και τη γυναίκα μου και θα απέλυε όλους τους άλλους συνεργάτες μου, του είπα «ή όλους ή κανέναν» και έφυγα, βοηθώντας να βρούμε όλοι μαζί πάλι δουλειά!
 συνεργάτες και συναδέλφους δεν πρόδωσα ποτέ!

Εσύ υπάρχει περίπτωση να έκανες κάτι τέτοιο, «παγκοσμίως γνωστέ» δικηγόρε της ψευτο-γκλαμουριάς των μεσημεριανάδικων;

Αυτά και τέλος… και περιμένω!»