Παρατείνεται το σκληρό lockdown στην Αχαΐα μέχρι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Ο νομός παραμένει στο... βαθύ κόκκινο μετά και το ρεκόρ κρουσμάτων των 122 που κατέγραψε την Παρασκευή.

Βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα που έχουν να κάνουν με τις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η δήλωση Χαρδαλιά έχει ως εξής:

«Η εικόνα ακολουθεί αυξητικές τάσεις. Τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια σε όλη την επικράτεια.

Ως εξ αυτών:

Στο «κόκκινο» μπαίνουν οι δήμοι Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Ηγουμενίτσας, Σύρου, Σάμου, Άρτας, Διδυμότειχου, Λοκρών (η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στη Μαλεσίνα), Αμφιλοχίας, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, όλη η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, με το Λουτράκι να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Στους Δήμους Λαρίσης και Βόλου, παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην επιβληθούν νέα μέτρα.

Από το κόκκινο βγαίνουν οι δήmοι Τεμπών και Καρπάθου.

Στο κόκκινο παραμένουν οι δήμοι Κεφαλονιάς, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Θάσου, Αγιάς, Ζίτσας, Τανάγρας και Θηβαίων

Από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Μύκονος και μπαίνει στο πορτοκαλί.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίου, Κορδελιού, Ευβοίας, Αχαΐας, Αρκαδίας και Αττικής.

Στην ενότητα του Πειραιά προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 80%, στα 1.342. Τόσο στο κέντρο, όσο και στις άλλες περιοχές. Θα ενταθούν οι έλεγχοι, ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Παρόμοια εικόνα και στον Δυτικό τομέα Αθηνών, φτάνοντας τα 1.036 ενεργά κρούσματα».

Για την Τσικνοπέμπτη είπε ότι θα ισχύει ότι ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες. «Ας περάσουμε την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο για να μην βρεθούμε μετά από μέρες αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τονίζοντας ότι θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και τα SMS.

Προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως.

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις έως τις 8 Μαρτίου.