Σε ειδικό χώρο covid -19 των φυλακών Τρίπολης, μόνος του για μια εβδομάδα, θα βρίσκεται ο προφυλακισμένος πλέον ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Ο 57χρονος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ με κλούβα και οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης.

Μια φυλακή που με το νέο σχέδιο για την αναμόρφωση των φυλακών μετετράπη σε Κέντρο Κράτησης υποδίκων και καταδικασμένων για σεξουαλικά εγκλήματα που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 114 άτομα και θεωρείται από τις «ήσυχες» φυλακές της χώρας. Όπως προβλέπεται από το ειδικό πρωτόκολλο, ο Δημήτρης Λιγνάδης με το που θα κλείσει πίσω του τη βαριά πύλη των φυλακών θα οδηγηθεί σε ειδική πτέρυγα Covid 19 όπου θα παραμείνει για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, θα περάσει από ειδική συνέντευξη από τη διεύθυνση των φυλακών για να τοποθετηθεί σε κελί ή θάλαμο με άλλους κρατουμένους, όπως αναφέρει το protothema.

Η αναμόρφωση των νέων φυλακών

Τα καταστήματα κράτησης Γρεβενών και Τρίπολης έχουν οριστεί ως φυλακές για σεξουαλικά εγκλήματα. Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της σωφρονιστικής πολιτικής, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου, προχώρησε στον διαχωρισμό των φυλακών, ανάλογα με τα εγκλήματα που διαπράττονται.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε τον Ιανουάριο του 2021.

Στα Κ.Κ. Γρεβενών και Τρίπολης θα κρατούνται μόνο κρατούμενοι καταδικασμένοι για σεξουαλικής φύσεως εγκλήματα καθώς και για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αντίστοιχα έχει οριστεί η φυλακή Χαλκίδας για οικονομικά εγκλήματα, οι φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων ως υψίστης ασφαλείας, για κρατούμενους μεγάλης επικινδυνότητας. Και οι φυλακές Δομοκού έχουν μετατραπεί σε Πειθαρχικές φυλακές στην οποία κρατούνται καταδικασμένοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, ειδεχθή εγκλήματα καθώς και απείθαρχοι κρατούμενοι.