Σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Ιατρική Πατρών αναφέρουν: 

  Μετά από μήνες προσπαθειών, συλλογικών διεκδικήσεων, πολύμορφων παρεμβάσεων υπήρξε η πρώτη ενημέρωση για την επιστροφή των φοιτητών του 5ου έτους!

  Με βάση ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ιατρικής Αθήνας προς τα μέλη ΔΕΠ, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων με παρουσία του υπ. Παιδείας, η οποία εισηγήθηκε την επιστροφή των φοιτητών του 5ου έτους στις κλινικές.

  Η ενημέρωση αυτή δίνει ανάταση σε όλους εμάς που τόσους μήνες διεκδικούμε κόντρα  στο «τίποτα δεν γίνεται» , στο «η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτογνωρη άρα και τι να κάνουμε», στο «έχουμε πανδημία μην κινητοποιήστε» που ακούμε καθημερινά από την Κυβέρνηση και τους κάθε λογής εκπροσώπους της.

  Οι αυριανοί υγειονομικοί έδωσαν απάντηση! Πως ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας για την κάλυψη των αναγκών μας μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

  Το όνειρό μας και η δυνατότητα σήμερα να γίνουμε ολοκληρωμένοι γιατροί για να προσφέρουμε την επιστήμη μας στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών είναι αυτό που μας έκανε να μην το βάλουμε κάτω, όλους αυτούς τους μήνες που Κυβέρνηση και Υπουργείο μας γύριζαν την πλάτη!

ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ!

 Ζητούμε τώρα τόσο από το Τμήμα όσο και από το Υπουργείο να υπάρξει επίσημη ενημέρωση, να εξασφαλιστεί τώρα ότι θα υλοποιηθεί η εισήγηση της Επιτροπής για την άμεση επιστροφή στις κλινικές.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων μέσω τακτικών τεστ, ΜΑΠ, άμεση ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
  • Στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με προσλήψεις καθηγητών, μικρότερες ομάδες.
  • Ενίσχυση του συστήματος υγείας – επίταξη του ιδιωτικού τομέα – ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών.

Σας καλούμε όλους να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να εξασφαλιστεί η επιστροφή μας με ουσιαστικούς όρους!

Συμμετέχουμε στην κοινή σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής με τους ΦΣ ΣΕΥΠ, Φαρμακευτικής για να συντονίσουμε τη δράση μας – Κυριακή 28/02 στις 19.00 μέσω Zoom.