«Χτένισαν» το αγρόκτημα που διατηρεί στη Ζάκυνθο ένας Έλληνας οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς είχαν πληροφορίες ότι καλλιεργεί χασισόδεντρα. Όμως, το κτήμα ήταν «καθαρό» και οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε τρία τροχόσπιτα που βρίσκονταν δίπλα στην κατοικία του.

Αμέσως διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος είχε μετατρέψει ένα από αυτά σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, έχοντας εγκαταστήσει ακόμη και σύστημα παρακολούθησης με κάμερα και καταγραφικό μηχάνημα! Σε αυτό βρέθηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου, ενώ στο σπίτι του καλλιεργητή και στα άλλα δυο τροχόσπιτα κατασχέθηκε συνολικά ένα κιλό και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, όπως αναφέρει το protothema.

Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου με θερμικούς λαμπτήρες με κάτοπτρο, μετασχηματιστή, ανεμιστήρες και άλλα εξαρτήματα κατασχέθηκε, μαζί με την κάμερα, το καταγραφικό, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 12.000 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο καλλιεργητής, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.