Θετικές στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν χθες αργά το απόγευμα μια γιατρός καθώς και μια νοσηλεύτρια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας ενώ συνολικά τα κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου αγγίζουν τα 4, αφού θετικοί διαγνώστηκαν και δύο διοικητικοί υπάλληλοι.

Aσυμπτωματικές και οι δύο, ελέγχθηκαν λόγω κρούσματος που φέρονται να είχαν στο οικογενειακό τους περιβάλλον και είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Παύλος Αθανασόπουλο, ήδη έχουν υποβληθεί σε rapid test δέκα άτομα από το νοσοκομείο που ήρθαν σε επαφή με τις δύο γυναίκες τα οποία βγήκαν αρνητικά ενώ υποβλήθηκαν και σε μοριακό έλεγχο και αναμένονται τα αποτελέσματα και σήμερα είναι εκτός της εργασίας τους.

Ο κ. Αθανασόπουλος επισημαίνει ότι οι επαφές των δύο κρουσμάτων έγιναν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ενώ τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας, (διπλές μάσκες, αεριζόμενος χώρος) και εκτιμά πως δεν έχει γίνει διασπορά.

Στο μεταξύ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για κορωνοϊό των δύο παιδιών που νοσηλεύονταν χθες στο Καραμανδάνειο ως ύποπτα ενώ αυτή τη στιγμή στο νοσηλευτικό ίδρυμα στον χώρο των υπόπτων νοσηλεύεται ένα μόνο παιδί.