Για ψέματα κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού σχετικά με τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη ότι βρισκόταν για διακοπές στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 2015.

Σχολιάζοντας το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο δικηγόρος του Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, η κα Χρυσικού αναφέρει «Ας του πει κάποιος πως με ψέματα επιβαρύνει χειρότερα την θέση του». Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν φιλοξενούμενος στο σπίτι Κούρκουλα-Παναγιωτάκη στην Ιθάκη και όχι στην Επίδαυρο, όπου σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα-θύματος, ο σκηνοθέτης τον βίασε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

«Ας του πει κάποιος πως με ψέματα επιβαρύνει χειρότερα την θέση του. Όπως το κατάφωρο ψέμα ότι τον Αύγουστο του 2015 που φέρεται να βίασε ένα απ τα θύματα, ήταν διακοπές στην Ιθάκη. Κύριε Λιγνάδη καταλαβαίνω τον πανικό σας αλλά έχω στοιχεία ότι το 2015 δεν ήσασταν στο νησί, ούτε το 2016, ήρθατε στο νησί μου το 2017 και το 2018 και προτίθεμαι να τα καταθέσω στις αρμόδιες αρχές εάν και εφόσον χρειαστεί» έγραψε μεταξύ άλλων η Δώρα Χρυσικού.