Ο συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Θεόδωρος Κανελλόπουλος σε παρέμβασή του αναφέρει:

" Είναι μια ξεχωριστή συναισθηματικά για μένα η σημερινή μέρα. Μια μέρα που ξεκίνησε, με την ξαφνική απώλεια δύο νέων σε ηλικία φίλων μου για το αιώνιο ταξίδι, αλλά και δύο γεγονότα που αποτελούν χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον.

Θα σταθώ στη θετική σκοπιά της ζωής. Καταθέτοντας την προσωπική μου άποψη σε γεγονότα που θα πρέπει να επικροτήσουμε, αλλά να αποτελέσουν και αφορμή προς διεύρυνση και παραδειγματισμό.

Καταρχήν αναφέρομαι στην απονομή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Κ. Σακελλαροπούλου, το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, στον εκ’ Πατρών ορμώμενο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη.

Ως σύγχρονος Εθνικός Ευεργέτης, αποτελεί Πατριωτική και Παραδειγματική προς όλους μας η στάση του, να στηρίξει με τη δωρεά όλοι της περιουσίας του στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος.

Οφείλει η Δημοτική Αρχή, ως ελάχιστη τιμή, να προχωρήσει σε ονοματοδοσία της οδού Εγκυκάδος, σε οδό ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΟΥΝΗ.

Οφείλει ο κάθε δήμος, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, να αναγνωρίζει την προσφορά των Εθνικών Ευεργετών.

Άλλωστε, και η οδός Εγκλυκάδος διέρχεται, μπροστά από το «Φάντασμα» του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου, κληροδότημα από τον Πατρινό Εθνικό Ευεργέτη Βασίλειο Μαραγκόπουλο.

Σήμερα που εγκαινιάζεται η νέα Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική στο Ρίο. Με τη παράσταση διαμαρτυρίας φορέων και του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη και αίτημα την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οφείλουμε να απαιτήσουμε.

Την επαναλειτουργία και του 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκτός του Νοσημάτων Θώρακος, ως πρωτοβάθμιο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, για τους εν’ ενεργεία και εν’ αποστρατεία Στρατιωτικούς και Σωμάτων Ασφαλείας.

Η στελέχωσή του θα γίνει από στρατιωτικό προσωπικό και οι δαπάνες για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του, να καλυφθούν από Κρατικές Δημόσιες Δαπάνες.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την μεταφορά των κλινικών στον Αγ. Ανδρέα και φιλοδοξώ, να δω ενεργούς φορείς καθώς και το τοπικό πολιτικό ή αυτοδιοικητικό προσωπικό, να παίρνουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την λειτουργία του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα το αφήσουμε στη φθορά του χρόνου να καταρρεύσει, ή στην τυχόν διεκδίκηση από τους κληρονόμους του αείμνηστου Μαραγκόπουλου".