Μεγάλη είναι η πίεση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τον αριθμό των νοσηλειών που καθημερινά ολοένα και μεγαλώνει, αλλά κυρίως από την αυξημένη ροή στα ιατρεία.

Τις τελευταίες ημέρες που έχει ξεσπάσει αυτή η έξαρση του κορωνοϊού στην Πάτρα και στην Αχαΐα, ο κόσμος που σε καθημερινή βάση έρχεται για να εξεταστεί, κατά μέσο όρο φτάνει τα 400 άτομα την μέρα.

Γύρω στα 100 με 120 άτομα στα τακτικά ιατρεία, άλλα 120 με 150 άτομα στα επείγοντα, και περίπου 100 τις απογευματινές ώρες. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της ροής, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την όλη κατάσταση, συνδέεται άμεσα με τον κορωνοιό.

Σε ότι αφορά τις νοσηλείες ο αριθμός των ασθενών στο σύνολο του ξεπερνάει τα 70 άτομα, με τις δύο κλινικές να είναι σχεδόν πλήρεις, την τρίτη να έχει φτάσει το 50% των κλινών της σε διαθεσιμότητα και το ενδεχόμενο της δημιουργίας και μίας τέταρτης να είναι ορατό.

Σε ασφυκτική πίεση βρίσκεται και η ΜΕΘ Covid όπου νοσηλεύονται 17 άτομα με τα μισά από αυτά να είναι διασωληνωμένα. Πλέον οι κλίνες στη ΜΕΘ έχουν αυξηθεί σε 21 και υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης 4-6 επιπλέον κλινών αν χρειαστεί.

Για όλα αυτά και προκειμένου να μειωθεί η συρροή και η κινητικότητα στο νοσοκομείο στις σκέψεις των αρμοδίων είναι να παύσουν για ένα διάστημα τα τακτικά και να κρατήσουν μόνο τα επείγοντα, μειώνοντας ταυτόχρονα ακόμα περισσότερο τα χειρουργεία.