Πρώτη και με διαφορά συνεχίζει να είναι η Πάτρα στον αριθμό των κρουσμάτων στη περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας, έχοντας μεγάλη συρροή και αρκετές εστίες, με τον ιό να έχει μπει στα σπίτια και να προσβάλει οικογένειες.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έχουν δοθεί ανά περιοχή για την καταγραφή των κρουσμάτων η Πάτρα έχει για ακόμα μία φορά τις περισσότερες μολύνσεις, συγκεκριμένα 79.

Ακολουθεί η Κάτω Αχαΐα με 13 και στη συνέχεια έχουμε Χαλανδρίτσα 2, Ερυμάνθεια 3 και Αίγιο 1. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων για την Τετάρτη στον νομό ήταν 98, δηλαδή, 23 λιγότερα από την Τρίτη όπου είχαμε το αρνητικό ρεκόρ των 121 νεών κρουσμάτων σε ένα 24ώρο.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις ο αριθμός των νέων μολύνσεων θα είναι και την Πέμπτη υψηλός για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας, με την κορύφωση της έξαρσης να πραγματοποιείται τις τελευταίες δύο μέρες του Φεβρουαρίου.  

Από εκεί και πέρα οι υγειονομικές αρχές ευελπιστούν σε μία ύφεση από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, κάτι που βέβαια θα εξαρτηθεί από την τήρηση των μέτρων.

Πάντως, με βάση την κατάσταση που υπάρχει, όλα δείχνουν ότι πάμε - στη καλύτερη περίπτωση -για σταδιακή άρση του lockdown από τις 10 με 15 Μαρτίου και μετά. Δηλαδή τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα...