Για το εξώφυλλο του περιοδικού Antivirus φωτογραφήθηκε η Δέσποινα Βανδή και μίλησε στον Βασίλη Θανόπουλο, μεταξύ άλλων και για την ομοφοβία στην ελληνική κοινωνία.

«Έχω δει ομοφοβικές αντιδράσεις ακόμη και σε ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζετε κι εσείς οι ίδιοι. Ειδικά με ένα άτομο, ήταν τόσο σοκαριστικό για μένα γιατί τυχαίνει να θεωρείται και gay idol – αν στέκει αυτός ο όρος.

Είναι ένα πολύ προβεβλημένο άτομο, με το οποίο μιλούσαμε κάποια στιγμή στο σπίτι και έπαθα σοκ, όταν μου είπε: “Προτιμώ ο γιος μου να μπλέξει με ναρκωτικά παρά να γίνει π@@@της”. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που έφτασε στα αυτιά μου. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας “Από τα ναρκωτικά μπορείς να απαλλαγείς”. Φυσικά και διαπληκτιστήκαμε, αλλά μου είχε πέσει το σαγόνι» εξήγησε η ίδια.

Μάλιστα η ίδια περιέγραψε: «Όταν ο γιος μου ήταν γύρω στα 6, θυμάμαι κάποια στιγμή που αναρωτήθηκε για ένα φιλικό μας γκέι ζευγάρι, που είχε καιρό να δει μαζί. Συγκεκριμένα με ρώτησε αν έχουν χωρίσει. Μου μίλησε με τέτοια φυσικότητα.

Δεν πέρασε ποτέ από το στάδιο να χρειαστεί κάποιες επιπλέον εξηγήσεις για να καταλάβει. Μου άρεσε τόσο πολύ όταν το άκουσα γιατί κατάλαβα πως στο παιδί μου δεν υπάρχουν ερωτηματικά. Το αναγνώρισα ως μια προσωπική μου νίκη ως μητέρα. Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με ταμπού. Δεν θέλω να διαχωρίζουν τους ανθρώπους για το οτιδήποτε».