Ανησυχία επικρατεί στην Πάτρα μετά τα κρούσματα Covid-19 στα ειδικά σχολεία, τα οποία δεν έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας όπως οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες.

Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς οι μαθητές δεν μπορούν να τηρήσουν κανόνες υγιεινής και αυτοπροστασίας και αρκετοί από αυτούς έχουν ευπάθεια λόγω πολυσύνθετων προβλημάτων υγείας.

Την ίδια ώρα μία εκπαιδευτικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τον ιό.

Η εκπαιδευτικός και διευθύντρια, Αγγελική Νικολοπούλου αναφέρει σε ανάρτηση της:

"Λυπάμαι, που είμαστε αναλώσιμοι ...

Σήμερα έκλεισε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών, λόγω πολλών κρουσμάτων. Το 2ο Ειδικό Δ.Σ έχει κλείσει εδώ και μέρες, κάποια τμήματά του. Σε εμάς κρούσμα εδώ και μέρες, από τύχη δεν ήρθαμε σ ΄επαφή με τη συνάδελφο. Εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο, για να συμπληρώνεται το εκπαιδευτικό τους ωράριο. Οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων, σε αρκετές περιπτώσεις μοιράζονται το ίδιο Μέσο Μεταφοράς...

Παρ΄όλα αυτά συνεχίζουμε να είμαστε ανοικτά τα ειδικά σχολεία σε αντίθεση με τα γενικά, που έκλεισαν αμέσως, στα πρώτα κρούσματα. Οι μαθητές με αναπηρία, που πολλοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, που δεν τηρούνται αποστάσεις , μάσκες κλπ δεν υπολογίζονται. Είναι άτρωτοι για κάποιους.

Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους συναδέλφους, που νοσούν είτε στο σπίτι τους, είτε στο νοσοκομείο.
Περαστικά και γρήγορα στη συνάδελφό μας, που νοσηλεύεται"