Μέσα στη νύχτα της Δευτέρας οργάνωσαν επιχείρηση σε μια δασική περιοχή της Ζακύνθου οι αστυνομικοί της Ασφαλείας, για να εντοπίσουν την «καβάντζα» όπου έκρυβαν την κοκαΐνη που διακινούσαν τέσσερις Έλληνες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα.

Παρακολουθώντας τις κινήσεις τους με κιάλια νυκτός, είδαν τους δύο άνδρες και την συνεργό τους να φτάνουν στην κρυψώνα και τότε επενέβησαν και τους ακινητοποίησαν. Στο σημείο διαπιστώθηκε πως είχαν κρύψει ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 306 γραμμαρίων, από την οποία μάλιστα είχαν συσκευάσει 84 «φιξάκια» του 0,65 γραμμαρίου το καθένα και ήταν έτοιμα για πώληση, όπως αναφέρει το protothema.

Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν 775 ευρώ, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, δύο κινητά και το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν πάει στο δάσος, ενώ κατά τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκε άλλη μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που τους άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους ο οποίος ταυτοποιήθηκε.