Μπορεί το εμβόλιο να είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στην διάθεση μας για την αντιμετώπιση κατά του κορωνοϊού, όμως κρίνοντας από την καθυστέρηση που χαρακτηρίζει την διαδικασία για τις ηλικίες 75 με 79, δεν υπάρχει και τόση μεγάλη επάρκεια, τουλάχιστον στην περιοχή μας.

Τα παράπονα είναι πολλά από του ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην προσπάθεια να κλείσουν ένα ραντεβού.

Η πλατφόρμα μπορεί να έχει ανοίξει εδώ και πάνω από δέκα ημέρες, όμως αυτό αφορά κυρίως τη θεωρία και όχι την πράξη. Στην πράξη όσοι πήγαν να μπουν στην πλατφόρμα ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.

Η πρόσβαση ήταν δύσκολη όμως ακόμα και όταν μπήκαν δεν υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού για να κλείσουν, οπότε ήταν σαν να μην λειτουργούσε η πλατφόρμα.

Όμως και οι τυχεροί και επίμονοι που κατόρθωσαν και έκλεισαν ένα ραντεβού, ύστερα από πολλές προσπάθειες, μάλλον απογοητεύτηκαν όταν διαπίστωσαν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να περιμένουν έως και 1,5 με δύο μήνες για να εμβολιαστούν.

Μόνο για την πρώτη δόση του εμβολίου. Η επαναληπτική φτάνει για αρκετές περιπτώσεις Μάη ή και καλοκαίρι. Όπως φαίνεται τα εμβόλια τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στην Αχαΐα δεν είναι πολλά, η διαδικασία αργεί και για αυτά τα ραντεβού μετατίθενται για μετά από 50, 60 και 70 μέρες.

Κι όλα αυτά σε μία περίοδο όπου η περιοχή μας έχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας μένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι στον ιό.