Συστατικά

1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, λιωμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι φασόλια πολύχρωμα
1 κουτ. της σούπας τσίλι
2 κουτ. του γλυκού κύμινο
1/4 κουτ. της σούπας πιπέρι καγιέν
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 συσκευασία μακαρόνια της επιλογής σου
3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο
φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, βράζεις αρχικά το ελαιόλαδο.
Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρεις για 2 λεπτά.
Προσθέτεις τα φασόλια και τη σάλτσα ντομάτας σταδιακά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία ξύλινη κουτάλα.
Σταδιακά, ρίχνεις στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το ζωμό κοτόπουλου.
Μετά από ένα λεπτό, ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις στο μείγμα σου όσο αναφέρει στην συσκευασία ή αλλιώς για 13-15 λεπτά.
Σουρώνεις και μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί. Ρίχνεις από πάνω το τσένταρ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
Σερβίρεις και απολαμβάνεις.

Πηγή: tlife.gr