Σαν να μην έφταναν για την ΕΛ.ΑΣ. όσα έχει αναλάβει για τους ελέγχους κατά του κορωνοϊού και την προστασία από τη διασπορά για τη διαφύλαξη της δημόσιας, πλέον έχει και μία ακόμα ευθύνη.

Βρισκόμαστε σε καρναβαλική περίοδο και ολοένα και αυξάνονται στην τοπική κοινωνία της Πάτρας οι μουρμούρες – ψίθυροι που φτάνουν και στα αυτιά της αστυνομίας για την διεξαγωγή καρναβαλικών πριβέ πάρτι σε σπίτια.

Η διεξαγωγή και η ανακοίνωση των πάρτι δεν γίνεται φυσικά δημόσια, αλλά κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και σε κάθε διοργάνωση αφορά έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ανάλογη εχεμύθεια.

Αυτές είναι οι αναφορές που έχουν φτάσει στην αστυνομία, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία, τουλάχιστον μέχρι ώρας. Ωστόσο, επειδή στην αστυνομία εκτιμούν ότι πράγματι θα διοργανωθούν τέτοια καρναβαλικά πάρτι ινκόγκνιτο, βρίσκονται πλέον σε επιφυλακή και συγκεντρώνουν πληροφορίες.

Στόχος τους είναι να παρέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί και να τα σταματήσουν όταν φτάσει η ώρα. Η πιο επικίνδυνη περίοδος για τη διεξαγωγή τέτοιων πάρτι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ξεκινάει από τις 4 Μαρτίου και μετά, δηλαδή ύστερα από την Τσικνοπέμπτη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ενδεχόμενο της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων διώκεται ποινικά, με τις ποινές να είναι αρκετά αυστηρές, ενώ κάθε τέτοιο πάρτι μπορεί να αποτελέσει μία νέα εστία διασποράς. Σε μία περίοδο που η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε μια δύσκολη θέση υγειονομικά.