Έχει μπει για τα καλά και στις εκκλησίες της Πάτρας ο κορωνοϊός, βάζοντας σε ανησυχία ιερείς και πιστούς.

Μετά το κρούσμα του ιερέα στην Παντάνασσα που ήταν θετικός (όπως και τα μέλη της οικογένειας του), θετικός έχει εντοπιστεί και ένας ακόμα ιερέας σε κεντρική εκκλησία της Πάτρας.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ιερέας ήταν στους αρνητές του ιού και από αυτούς που στην πρώτη καραντίνα ήθελε να κάνει θεία λειτουργία, ενώ δεν φορούσε ποτέ του μάσκα.

Η είδηση έχει μαθευτεί στην ενορία του και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους πιστούς, καθώς μπορεί το τελευταίο διάστημα ο ναός να μην ήταν ανοικτός, όμως με βάση τις πληροφορίες μαζευόταν συχνά κόσμος για ατομική προσευχή.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του έτους είχαν διαπιστωθεί θετικά δύο ακόμα άτομα της εκκλησίας, ένας στον Άγιο Νεκτάριο και ένας στον κεντρικό ναό της Εγλυκάδας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε Κυριακή σχεδόν, ξημερώματα κατά τις 5, σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, λειτουργεί κανονικά ένας ναός που εδρεύει σε χριστιανική δομή. Η λειτουργία του ναού κυκλοφορεί μάλιστα, από στόμα σε στόμα, συγκεντρώνοντας πιστούς. 

Πάντως, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της τήρησης των μέτρων στις εκκλησίες, καλώντας τους πιστούς να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, αλλά και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του τόνισε ότι και οι ιερείς θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του ιού. Σύμφωνα με κύκλους της εκκλησίας οι ιερείς βρίσκονται στην αναμονή για το πότε θα ανοίξουν κα πάλι οι ναοί για τους πιστούς.

Και όπως λένε χαρακτηριστικά αυτή τη φορά το Πάσχα σε ότι αφορά το προσκύνημα και τον εκκλησιασμό θα γίνει με μέτρα και με τους ναούς να είναι ανοικτοί.