Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον καρκίνο του μαστού από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας στο πλαίσιο του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους»* που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund. Την Τετάρτη 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, αλλά και του κρίσιμου ρόλου των φροντιστών ασθενών με καρκίνο.

Οι δημότες Αιγιαλείας, αλλά και όλοι οι χρήστες του διαδικτύου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε ζωντανή αναμετάδοση, την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 19:00, τόσο μέσα από το κανάλι της ΔΗΚΕΠΑ στο youtube, όσο και μέσω facebook στη σελίδα του Συλλόγου @almazoispatras και στη σελίδα της ΔΗΚΕΠΑ @DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρης Κούκουρας, η κοινωνική λειτουργός του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, Ελένη Μητροπούλου και η εκπαιδευμένη εθελόντρια – μέλος του Συλλόγου, κ. Ρένα Χυτοπούλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, κ. Μαρία Τσουκαλά και η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, κ. Λιολιώ Κολυπέρα, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος κ. Ιωάννα Δημουλά.

Οι διοργανωτές προσκαλούν κάθε γυναίκα και άνδρα από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, αλλά και από κάθε αστική ή απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

* Το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr