Στην ανεργία παραμένει εδώ και μήνες ο κλάδος των ξεναγών, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν καμία σχεδόν βοήθεια από το κράτος.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του είδους η πανδημία έκανε μεγάλη ζημιά στον χώρο τους, καθώς ανέβαλε όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια των τουριστών και τις ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Όπως θεωρούν η πτώση του τουρισμού τους προκάλεσε μεγάλη ζημιά, ενώ τα πράγματα και για το φετινό καλοκαίρι δεν διαγράφονται και τόσο θετικά αφού δύσκολα θα ξεπεραστούν όλα αυτά τα προβλήματα που έχει φέρει στην εργασία τους ο κορωνοϊός.

Παράλληλα με όλα αυτά η βοήθεια από το κράτος είναι μηδαμινή σχεδόν όλους αυτούς τους μήνες, με την πολιτεία, όπως υποστηρίζουν οι ξεναγοί να τους αγνοεί επιδεικτικά. Για όλα τα παραπάνω διοργανώνουν διαμαρτυρία την Τετάρτη, στην πλατεία Γεωργίου. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή αναφέρουν τα εξής:

«Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ξεναγού και των πανελλαδικών κατά τόπους κινητοποιήσεων οι ξεναγοί θα πραγματοποιήσουν συμβολική στατική διαμαρτυρία για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους από την πολιτεία, λόγω της ανεργίας που πλήττει το επάγγελμα τους εξαιτίας της πανδημίας, την Τετάρτη 24/2 στις έντεκα μπροστά στο Δημοτικό θέατρο Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας».