Τα 1661 κρούσματα έφτασε στο σύνολο της η Αχαΐα από τις αρχές του μήνα με τα 65 που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.

Από τα 65 κρούσματα της περιφερειακής ενότητας, σύμφωνα με την καταγραφή τα 51 συγκεντρώνονται στην Πάτρα που για ακόμα μία μέρα έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Σε ότι αφορά την καταγραφή των κρουσμάτων σε κάθε μέρος της Αχαΐας η Ερυμάνθεια είχε 1, τα Τσουκαλέικα 1, η Χαλανδρίτσα 3, η Κάτω Αχαϊα 3, η Δροσιά 1, οι Κυδωνιές 1, η Παραλία 1, το Ρίο 1, τα Καλάβρυτα 1 και η Μπούκα 1.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών τα κρούσματα για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας  ναμένεται να μείνουν σε ένα σταθερό επίπεδο, ωστόσο, η διασπορά παραμένει αυξημένη τόσο στην ανοικτή κοινότητα της Πάτρας, όσο και στις κλειστές δομές.

Τα στοιχεία για τα κλειστές δομές είναι ανησυχητικά με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή στην Κιβωτό της Αγάπης, αλλά και στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Επιπλέον υπάρχει μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων.

Όπως αναφέρουν κύκλοι των υγειονομικών αρχών το lockdown στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί μέσα από την υγειονομική πορεία της Αχαΐας, στο τέλος του μήνα.