Περισσότερα από 50 παραμένουν τα καθημερινά κρούσματα που καταγράφει στην Αχαΐα ο ΕΟΔΥ, ενώ σε υψηλά ποσοστά, παραμένουν τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην περιφερειακή ενότητα.

Πάνω από το 80% των κρουσμάτων αυτών εντοπίζονται στην Πάτρα. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά και αυτή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Η εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρουσιάσει σχετική βελτίωση από την προηγούμενη Δευτέρα. Ωστόσο, η Αχαΐα παραμένει ψηλά σε ενεργά κρούσματα και συνεπώς η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη.

Να αναφέρουμε ότι την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, η Αχαΐα είχε 523 ενεργά κρούσματα, τα οποία αυξήθηκαν σε 639 τη Δευτέρα 15 του μηνός, με την Πάτρα να έχει φυσικά τον μεγαλύτερο αριθμό με 427 και 495 ενεργά κρούσματα αντιστοίχως.

Η εικόνα είναι κάπως καλύτερη από χθες, με την Αχαΐα να είχε χθες 546 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 461 στην Πάτρα.

Από αυτά, τα 95 κρούσματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και σε κατ’ οίκον απομόνωση 451.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 50 ασθενείς στις δύο κλινικές, εκ των οποίων οι 15 είναι στις ΜΕΘ.

Η πληρότητα στις δύο κλινικές έχει φτάσει το 80% ενώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργούν αυτή τη στιγμή δύο ΜΕΘ για κορωνοϊό.

Στο γενικό νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα νοσηλεύονται 36 συνολικά ασθενείς και τρεις ακόμα στην ΜΕΘ.