Συστατικά

1 συσκευασία ζύμης πίτσας (για τη σπιτική εκδοχή μπορείς να κάνεις ένα κλικ εδώ)
10 φέτες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί θέλεις)
3 ντομάτες, τριμμένες
1 κρεμμύδι, λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ανοίγεις τη ζύμη σου σε οριζόντια μορφή ή απλά φτιάχνεις τη δικιά σου ακολουθώντας τα βήματα που θα διαβάσεις εδώ.
Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις τις καθαρισμένες ντομάτες σου και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να ενοποιηθούν με τα υπόλοιπα συστατικά. Προσθέτεις μισό ποτήρι νερό, ανακατεύεις, τον μαϊντανό και μπαχαρικά της αρεσκείας σου, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζεις με ένα καπάκι. Αφήνεις να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Μόλις περάσει η ώρα, με έναν πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σου, δίνοντας της το σχήμα που παίρνει το κέικ σε μία οριζόντια φόρμα.
Με ένα κουτάλι, απλώνεις τη σάλτσα ντομάτας, το τριμμένο τυρί και στη συνέχεια το μπέικον, το οποίο έχεις σοτάρει για λίγο σε ένα τηγάνι.
Τυλίγεις προσεκτικά τη ζύμη σου δίνοντας της το σχήμα ρολού. Φρόντισε να είναι αρκετά σφιχτό.
Με ένα μαχαίρι, κόβεις πολύ προσεκτικά τη ζύμη σου σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστών το καθένα.
Μεταφέρεις ξανά πολύ προσεκτικά τα ρολάκια σου σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζεις με λίγο τυρί ακόμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς C.

Πηγή: tlife.gr