Συστατικά

2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
6 γεμάτες κουτ. της σούπας γιαούρτι 2%
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
Μια πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
850 γρ. κολοκύθα
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι για γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα σου προσεκτικά, κρατάς τους κολοκυθόσπορους στην άκρη και κόβεις τη σάρκα σε μικρά κυβάκια.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο να μαλακώσουν. Ρίξε και την κολοκύθα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.
Προσθέτεις το ζωμό και αφήνεις το μείγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνεις και σιγοβράζεις με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά περίπου.
Προσθέτεις το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το καυτερό πιπέρι και το γιαούρτι και αλατοπιπερώνεις. Άφησε για 10 λεπτά ακόμη.
Με ένα ραβδομπλέντερ, λιώνεις τη σούπα μέχρι να σχηματιστεί μία κρεμώδης υφής. Μοιράζεις σε μπολάκια και απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr