Την περιοχή της Ακράτας επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης μαζί με τους συνεργάτες του και συναντήθηκαν με τοπικούς παράγοντες.

Αρχικά ο κ. Ζαΐμης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργο Σακελλαρόπουλο, την ταμία Μαρία Οικονομοπούλου,  το μέλος του Δ.Σ. Γιάννη Ψαράκο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αθανάσιο Στούμπο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Πάνο Γιαννούλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ακράτα και η Αιγείρα αλλά και τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις προκειμένου να  συζητήσει με τους επαγγελματίες  και να ακούσει  τις προτάσεις τους.

«Ο πρώην Δήμος Ακράτας εκτείνεται στα ορεινά από τα νερά της Στύγας έως και την θάλασσα και συμπεριλαμβάνει μια ποικιλία μικρομεσαίων αγροδιατροφικών και τουριστικών επιχειρήσεων (κυρίως) με μοναδική ποιότητα προϊόντων. Οι δυνατότητες της περιοχής είναι μεγάλες αλλά χρειάζεται σχεδιασμός, δουλειά και συνεργασία πολιτικών δυνάμεων. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος είναι ανοικτή σε κάθε ιδέα που αποσκοπεί στο οικονομικό και κοινωνικό συμφέρον», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Τέλος, ο κ. Ζαΐμης επισκέφθηκε τον εξαιρετικό τεχνίτη του ξύλου από την Ακράτα  Κωνσταντίνο Νικολάου, ο οποίος μέσα από παραδοσιακές τεχνικές δημιουργεί πάνω σε ρίζες ελιάς μοναδικά ξυλόγλυπτα με απίστευτες λεπτομέρειες «ζωντανεύοντας» στιγμές της ιστορίας μας.