Πάνω από 17.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν γίνει μέχρι ώρας στην Αχαΐα από το ξεκίνημα της εμβολιαστικής διαδικασίας στην χώρα μας.

Αυτό το νούμερο προκύπτει μέσα από τα στοιχεία που καταγράφονται στην ειδική πλατφόρμα εμβολιασμού. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε ένα 6% του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας της Αχαΐας.  

Τα 6% του πληθυσμού έτσι της Αχαΐας έχει κάνει το εμβόλια και κατά συνέπεια έχει ανοσία στον κορωνοϊό. Το ποσοστό αυτό κινείται στο ίδιο επίπεδο με τον μέσο ελληνικό ρόλο για την εμβολιαστική διαδικασία.

Η Αχαΐα προχωρά με σταθερά βήματα στο κτίσιμο του τοίχους της ανοσίας, όμως ακόμα είναι αρκετά πίσω στο να πιάσει το 70% του πληθυσμού που απαιτείται για να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Όπως πίσω άλλωστε είναι και όλη η χώρα. Πάντως, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, ο ρυθμός της εμβολιαστικής διαδικασίας προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν πλέον και στα κέντρα υγείας της περιφέρειας, στην Κάτω Αχαΐα, στην Χαλανδρίτσα, στο Αίγιο, στην Ακράτα αλλά και όπου αλλού προβλεπόταν.

Συνολικά τα εμβόλια που γίνονται σε όλη την Αχαΐα σε σχεδόν καθημερινή βάση, ξεπερνούν τα 600 αριθμό, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τα περίπου 300 που γίνονται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και τα άλλα 200 στα κέντρα υγείας του Αγίου Αλεξίου και των Ζαρουχλεΐκων.

Στο μεταξύ το ενδιαφέρον του κόσμου για το εμβόλιο παραμένει έντονο και αυτό αφήνει αρκετές ελπίδες για τη συνέχεια στους ιατρούς και στις υγειονομικές αρχές για το ξεπέρασμα αυτής της κατάστασης.