Ένα βίντεο εντοπίσαμε στο διαδίκτυο που αποθεώνει την Πάτρα, όχι μόνο μέσα από τις λήψεις και τις εικόνες του, αλλά και μέσα από τη μουσική του. 

Το βίντεο προβάλει όλες τις ομορφιές της αχαϊκής πρωτεύουσας, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και τα σημεία αναφοράς της, με drone, αλλά και μακρινά πλάνα, την ίδια στιγμή που ακούγεται το τραγούδι της Πάτρας. Ποιο τραγούδι είναι αυτό; Μα "το τραγούδι της της Πάτρας" έτσι λέγεται. 

Πρόκειται για ένα κομμάτι του λαϊκού ρεπερτορίου που μιλάει για την Πάτρα, τα μέρη της, το καρναβάλι της, τους εργάτες της, ακόμα και για τις καντάδες της, αναδεικνύοντας όχι μόνο την πόλη, αλλά και τους ανθρώπους της.

Το τραγούδι έχει γραφτεί πριν από αρκετές δεκαετίες (τέλη δεκαετίας '60) και μέσα από τους στίχους του αποτυπώνεται κυρίως η εικόνα μιας Πάτρας εκείνης της εποχής, με τις αντιθέσεις της, αλλά και την αρμονία της. 

Ο δημιουργός του τραγουδιού, αλλά και ερμηνευτής του είναι ο Πατρινός Θόδωρος Μπουτάκογλου, ένας λαϊκός τραγουδιστής που έχει τραγουδήσει πολλές μεγάλες λαϊκές επιτυχίες, όπως για παράδειγμα το "Πετραδάκι, πετραδάκι", το "Παίξε Μπουζούκι μου" κτλ. 

Ακούστε το τραγούδι και ταυτόχρονα δείτε το βίντεο του VIP Travell Club. 


Patra Greece