Ο Χάρι και ο Μέγκαν έκοψαν χθες όλους τους δεσμούς τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η αυλαία του MEGXIT έπεσε και οι δυο τους αποχαιρετούν όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που είχαν αναλάβει ως εκπρόσωποι της βασίλισσας.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν σε μια δραματική δήλωση ότι αφαιρούνται όλοι οι τίτλοι, βασιλικοί και τιμητικοί, μετά τη μετακόμισή τους στην Καλιφόρνια.

"Δεν μπορούσαν να συνεχίσουν με τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνοδεύουν μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας" αναφέρεται. Λίγα λεπτά αργότερα, οι φαινομενικά εξοργισμένοι "Σάσεξ" εξέδωσαν μια έντονη επίπληξη προς τη βασίλισσα, επιμένοντας ότι θα εξακολουθούσαν να «ζουν μια ζωή υπηρεσίας» εκτός της βασιλικής οικογένειας.

«Η υπηρεσία είναι παγκόσμια» πρόσθεσαν.

Παρόλο που οι αξιωματούχοι δεν επιθυμούν μια διαρκή "μάχη", πολλοί λένε ότι πιστεύουν ότι η δήλωση «με αγκάθια» ήταν ασέβεια προς την βασίλισσα, της οποίας ο σύζυγος, πρίγκιπας Φίλιππος βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Καθώς οι σχέσεις έφτασαν σε ένα πικρό νέο "χαμηλό", μια πηγή από το παλάτι είπε: «Έκαναν μια επιτυχία σε αυτό που ήθελαν να κάνουν στις ΗΠΑ, αυτή την ανεξάρτητη ζωή. Και καλή τύχη σε αυτούς. Αλλά δεν μπορείς να έχεις ολόκληρη την πίτα και τον σκύλο χορτάτο".

«Αν ο πρωταρχικός σου ρόλος είναι να υπηρετείς τον αρχηγό του κράτους και τη μοναρχία, τότε είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό αν κερδίσεις εκατομμύρια στο πλάι. Αυτή είναι φιλανθρωπία, όχι η δημόσια υπηρεσία. Το ζευγάρι εργάζεται με κάποιες αξιέπαινες φιλανθρωπίες και σκοπούς, κάτι που είναι υπέροχο. Απλά αυτό το μοντέλο του πώς το κάνουν, είναι διαφορετικό από το πώς το κάνει η Βασιλική Οικογένεια» σημειώνεται.

Η πηγή τόνισε ότι η διάσπαση από τη Βασιλική Οικογένεια ήταν απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν. «Επέλεξαν να ζήσουν στην Αμερική, δεν έχουν εξοριστεί στην Αμερική».

Μια άλλη πηγή σχολίασε στην Dailymail: "Ας είμαστε ξεκάθαροι, οι Σάσεξ το υποκίνησαν αυτό. Έφυγαν. Αλλά η βασίλισσα είναι σταθερή: είτε είσαι δημόσιος υπάλληλος είτε δεν είσαι. «Δεν μπορείτε να βάζετε χρήματα στις τσέπες σας ενώ αναλαμβάνετε επίσημα καθήκοντα»". Παρόλο που οι αξιωματούχοι του παλατιού προσπάθησαν να τονίσουν πόσο «λυπημένη» ήταν η μονάρχης και οι ανώτεροι βασιλείς από τη διάσπαση - επιμένοντας ότι ο Χάρι και η Μέγκαν εξακολουθούν να είναι «πολύ αγαπημένα» μέλη της οικογένειας - η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι τώρα ευρύτερη από ποτέ.

Οι σχέσεις είναι τόσο έντονες που παρά τις εβδομάδες συζητήσεων, δεν μπορούσαν καν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση για το θέμα.

«Στην πραγματικότητα είναι πολύ λυπηρό», είπε μια πηγή.

Όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του ζευγαριού για συνέντευξη στην Oprah Winfrey, «όλα έγιναν ξεκάθαρα».

Αυτό θεωρήθηκε ως «σοκαριστικό» από το Παλάτι, το οποίο ήλπιζε να κάνει μια φιλική κοινή ανακοίνωση για το μέλλον του ζευγαριού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.