Ο Νικηφόρος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς έμαθε το σχέδιο του Δούκα να τον κάνει ξανά υποχείριό του.

Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του my tv, προτείνει στην Ασημίνα να πάρουν τον Σέργιο και να φύγουν για πάντα από το Διαφάνι.

Συγκεκριμένα, θέλει να πάνε στο Παρίσι.

H αποκάλυψη του Κωνσταντή πως ο Δούκας κρύβεται πίσω από τη συμφωνία με τον Iγνατιάδη έχει συγκλονίσει τον Νικηφόρο. Ο ίδιος δεν μπορεί να συγχωρέσει στον εαυτό του πως ακόμη μία φορά έπεσε θύμα του Δούκα και ο πατέρας του τον εξαπάτησε προκειμένου να αποκτήσει ξανά εξουσία. Ο Νικηφόρος τις επόμενες μέρες προσπαθεί να χαλάσει τα σχέδια του Δούκα, αλλά καταλήγει σε αδιέξοδο άλλη μία φορά, γεγονός που τον ρίχνει ακόμη περισσότερο ψυχολογικά.

Την ίδια ώρα, η Ασημίνα είναι ανάμεσα σε αυτόν, το παιδί και τη Δρόσω και προσπαθεί απελπισμένα να βρει μια ισορροπία για να μη διαλυθούν όλα. Εν τω μεταξύ, ο Κωνσταντής, παρά τον χωρισμό του από τη Δρόσω, συνεχίζει να την υποστηρίζει στη Μυρσίνη, που προσπαθεί να τον φέρει με τα νερά της. Τις επόμενες μέρες, το Διαφάνι, για πρώτη φορά στην ιστορία του, περνάει μια μέρα που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.

Η ανακωχή απλώνεται απ' άκρη σ' άκρη, ενώ τόσο οι Σταμίραινες όσο και οι Σεβαστοί βιώνουν μια μεγάλη χαρά στο σπιτικό τους. Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σκιάσει αυτή τη μέρα. Στο σπίτι των Σεβαστών έχουν γιορτή, καθώς η Πηνελόπη είναι έγκυος, ενώ, λίγο μετά, η Δρόσω με τον Κωνσταντή αποφασίζουν να συνεχίσουν να βλέπονται κρυφά. Ωστόσο, ο Νικηφόρος δεν δείχνει να συμμερίζεται τη χαρά της οικογένειάς του. Ο ίδιος βυθίζεται στη θλίψη του για όσα του έκανε ο πατέρας του και συνειδητοποιεί πως από τη στιγμή που πήγε στο Διαφάνι έχει αλλάξει όλη του η ζωή, οι προτεραιότητες και τα «θέλω» του.Έτσι, παίρνει μία καθοριστική απόφαση για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο Νικηφόρος προτείνει στην Ασημίνα να πάρουν τον μικρό Σέργιο και να φύγουν για πάντα από το χωριό. Η ίδια αιφνιδιάζεται, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή ένιωθε να απομακρύνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο από τον άντρα της. Δεν ξέρει αν μπορεί να ακολουθήσει τον Νικηφόρο στο Παρίσι, όπως επιθυμεί. Ωστόσο, όλα ανατρέπονται τις επόμενες μέρες.Ένα νέο πρόβλημα ξεσπάει στο σπίτι των Σεβαστών, όταν ο Σέργιος βρίσκει τα αποκόμματα των εφημερίδων από τη δίκη της Ελένης. Ο μικρός ανακαλύπτει με τον χειρότερο τρόπο τον πραγματικό λόγο που η Ελένη μπήκε στη φυλακή και έχει ταραχθεί ανεπανόρθωτα. Η έκρηξη της Μυρσίνης ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, αλλά εκείνη δείχνει αμετανόητη, παρά τις επικρίσεις όλης της οικογένειας.

Ακόμη μία φορά, η Ασημίνα καλείται να υπομείνει τόσο τις προσβολές και τη συμπεριφορά της Μυρσίνης όσο όμως και την άρνηση πια του μικρού για τη θεία του, την Ελένη. Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί την Ασημίνα να σκεφτεί σοβαρά την πρόταση του Νικηφόρου να φύγουν στο Παρίσι σαν τη μοναδική διέξοδο στα προβλήματά τους. Πιστεύει πως ίσως μόνο έτσι καταφέρουν να μεγαλώσουν τον μικρό χωρίς προβλήματα, εντάσεις και συγκρούσεις με τις οικογένειές τους. Ωστόσο, από την άλλη, ξέρει καλά πως η Δρόοω δεν θα δεχτεί μία τέτοια απόφαση τόσο εύκολα και θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει.