Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, σε δήλωσή του σημειώνει:

«Η ουσία για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες είναι ότι με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ν.Δ., παρά το ομολογουμένως μικρό διάστημα που είχε, λόγω της πρόσφατης εκλογής της, στην πόλη μας έμεινε μόνο άμμος και καμία απολύτως αθλητική εγκατάσταση.

Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εξ αρχής το είχε θέσει ως μία από τις κυριότερες προϋποθέσεις για την διεκδίκηση της διοργάνωσης από το Δήμο, όπως απαιτείται θεσμικά (τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις διεκδικούν και αναλαμβάνουν πόλεις και όχι κράτη).

Επιπλέον η αδιαπραγμάτευτη αυτή προϋπόθεση αποτυπώθηκε με σαφήνεια και απόλυτο τρόπο τόσο στο φάκελο διεκδίκησης όσο και στο αρχικό master plan, το οποίο έμεινε στα χαρτιά.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν η μη υλοποίηση της ανακατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Αγυιάς στη θέση του Παλαιού Κολυμβητηρίου, για το οποίο, μετά τη λαϊκή κατακραυγή και κινητοποίηση, υποχρεώθηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. να δεσμευτεί για την άμεση υλοποίηση του την οποία περιμένουμε.

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Παπαδημάτος στην εισήγησή του, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρέλειψε να αναφερθεί στον καθοριστικό ρόλο του Δήμου και την συνέπεια που ο Δήμος επέδειξε μέχρι να πέσει η αυλαία των αγώνων. Μετά από ερώτηση, μάλιστα, δημοσιογράφου, χαρακτήρισε «αγενή» συμπεριφορά την συνεπή, μέχρι τέλους, διεκδικητική στάση της Δημοτικής Αρχής. 

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην συνάντησή του με τον κ. Αυγενάκη, λίγους μήνες πριν την έναρξη των αγώνων, του είχε παραδώσει φάκελο με τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν την παραχώρηση στον Δήμο μας των υποδομών της διοργάνωσης για να αξιοποιηθούν στην συνέχεια για την ανάπτυξη των παράκτιων αγωνισμάτων, χωρίς ούτε αυτό το ελάχιστο να γίνει τελικά πράξη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, αφού ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Δ.Ε.Μ.Α. (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) στην τελετή έναρξης των αγώνων επέλεξε να καθίσει στην εξέδρα μαζί με τον Πατραϊκό λαό και όχι στις διακεκριμένες θέσεις των επισήμων μαζί με τον Υπουργό, για να εκφράσει και με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή του στον τρόπο διαχείρισης της διοργάνωσης.

Γνωρίζουμε ότι ενοχλούνται γιατί λέμε την αλήθεια, γιατί αποκαλύπτουμε τα όρια του συστήματος που υπηρετεί τους λίγους και τίποτε δεν έχει να περιμένει ο Πατραϊκός λαός από το παραμύθιασμα των «μεγάλων γεγονότων» όπως «Πάτρα Ολυμπιακή Πόλη», «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και φυσικά δεν είχαμε εξαίρεση τώρα.

Ο «αγενής» Δήμαρχος λοιπόν διεκδίκησε το καλύτερο για την πόλη του και το λαό της, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους αγώνες με όλες τις δυνάμεις του Δήμου, ενώ οι «ευγενείς» κυβερνήσεις ξόδεψαν 8,5 εκ. ευρώ για τους αγώνες  αφήνοντας  στην πόλη μόνο την άμμο τους!».